Forumet - Säga upp kontakten med sina syskon - hur bra kontakt har ni?

Säga upp kontakten med sina syskon - hur bra kontakt har ni?

1142 0 21
Har sagt upp all kontakt med mina syskon. Jag har sagt till dom att vi måste kunna prata med varandra om det vi vill kunna ta en fika bara vi. Vi vet ingenting om varandra, dom bryr sig aldrig om  mig och frågar aldrig mig om någonting och frågar jag dom något privat får jag bara,vadådå. Har sagt till dom att jag vill känna dom bättre men dom vill inte och så jag sa tills ni ändrar er vill jag inte höra något mer. 

Hur bra kontakt har ni och skulle ni göra som jag?  Ska väl säga att dom är 26 respektive 30 år och jag 20

Spana också in:

Helsyskon. 

Vi försöker träffas ofta, den ena syrran bor 1 timme ifrån blir betydligt svårare men jag åker och träffar henne men hon kommer aldrig hem till mig. Den andra bor 10 minuter bort, brukare åka till henne flera gånger i veckan, men vi pratade aldrig om något och hon kom aldrig hem till mig. 


Men dom frågar inget om mig, hur det är med lägenheten studierna nya husdjuren m.m och det är helt omöjligt att fråga dom då dom vänder taggarna utåt. Försökt i många år, till slut orkar man inte försöka längre. Även fast dom har barn och att jag älskar barnen. Synd men känner att jag inte orkar mer. 
Har två systrar som jag älskar mer än nåt annat, den ena är 30 år och har två barn, försöker hälsa på minst en gång i veckan men när det inte går så är det väl okej, den andra som är 24 träffar jag varje dag och vi har god kontakt . Tror inte jag skulle klara mig utan mina syskon faktiskt, för vi känner varandra så bra. 
Sen är det ju tråkigt att du själv inte håller kontakten med dom för dom är endå ditt kött och blod vill säga.
Det som flera har beskrivit här, skulle inte klara sig utan dom, sakna dom m.m känner inte jag. Jag känner inte ett tom rum efter jag sagt upp kontakten med dom, jag saknar dom inte. Jag känner mig lättad. Lättad att inte alltid behöva vara den som försöker få en bättre relation längre. Dom vet vart jag finns vilket jag sagt till dom om dom vill ändra på något av det jag har sagt men dom har inte kontaktat mig.
har ganska dålig kontakt med mina syskon, visserligen bor vi i olika länder och två av dem är under tio år så det beror väl mest på det. min storebror och jag pratar på facebook någon gång i månaden (det kan också gå ett halvår utan att vi hörs alls) men vi har inte setts sedan 2008 så vi är väl inte jättetighta

jag skulle absolut kunna göra som du. jag har brutit kontakten med familjemedlemmar/släktingar när jag har känt att jag har mått dåligt av vår relation. ibland har vi kunnat ta upp kontakten igen senare, vissa har jag inte hört av mig till på flera år
Har haft jättebra kontakt med ena, även bott hos den vid flera tillfällen under många år. Delade lägenhet i ca 1år, fett jobbigt. Men bra för den pga den hade fruktansvärt dålig smak på partners förr och jag blev som någon slags mur när de började gå åt helvete. Haft skitbra relation, känts som bästa vänner till och från.. iaf när vi bott tillsammans och särskilt när jag pluggade och var tvungen att bo i deras hus. Men vi snackar väldigt sällan nu, ingenting på ett halvår typ.

Den andra pratar jag knappt med :( Vi har inte så mkt gemensamt och den flyttade hemifrån o började jobba i sthlm när den var 17 år :P ja var 3 då. Elr ah vi hade tight o bra relation när den var tvungen att flytta hem ett år! Hade oxo djävligt kassa partners som skrämde mig :S Den har försökt förbättra våran relation flera gånger men ja orkar inte riktigt Ledsen

det är fett synd, särskilt nu när vi bor i samma stad!