Aviseringar
Rensa alla

Sälja sex.


Ämnesstartare

Jag kom att fundera över detta idag då jag är en googlare och just nu inne på en massa google om UNGA prostituerade. Jag har läst i princip allt men ingenstans hittar jag någonstans där det står vad som händer med den unge om den skulle åka fast. 

Alltså, en minderårig som säljer sex. Vad skulle hända med denna om social/polis/föräldrar fick reda på?


   
Citera

bup kanske 


   
SvaraCitera

Läste en bok om det men kommer inte på namnet just nu, den berättade ganska bra
Kanske var en dokument tom...


   
SvaraCitera

Göran Lindberg tar hand om dig


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

schim:
Läste en bok om det men kommer inte på namnet just nu, den berättade ganska bra
Kanske var en dokument tom...

Hm, fundera lite och återkom gärna 🙂


   
SvaraCitera

Är inte emot att man säljer sex, men då måste man vara vuxen. Vänta några år!


   
SvaraCitera
time
 time

Det är inte olagligt att sälja sex.


   
SvaraCitera

hur mycke vill du ha för sniicker sex?


   
SvaraCitera

kebu12:
Göran Lindberg tar hand om dig

1246585_1200_813.jpg?preset=article-auto


   
SvaraCitera
1009
 1009

Den svenska sexköpslagen kriminaliserar sexköp men inte att sälja sex. Det är jättebra. 

I Sverige har prostituerade också rätt till fri terapi och hjälp med att få bostad, arbete, bli av med skulder osv . via prostitutionsenheterna, ex:  http://www.stockholm.se/prostitutionsenheten


   
SvaraCitera

1009: Det är jättebra.

Nej, det är en morallag och morallagar är dåliga.


   
SvaraCitera

är rätt säker på att soc blandas in om man är under 18


   
SvaraCitera
1009
 1009

Z0dd: Nej, det är en morallag och morallagar är dåliga.

Alla lagar har att göra med moral, med rätt och fel. Och det är fel att ha sex med en person mot den personens vilja (det är pengarna den prostituerade säger ja till, inte sexet).  Men det är knappast så att det saknas sakliga belägg för sexköpslagen, om det är det du menar.

Lagen bygger på 30 års mycket omfattande forskning om prostituerades villkor, inklusive hundrantals grundliga intervjuer med prostituerade i Sverige. Lagen har också visat sig framgångsrik vad beträffar att reducera såväl 'vanlig prostitution' som trafficking och har därför exporterats till flera andra länder - också där med positivt resultat. I Sverige har vi idag en väldigt liten andel prostituerade, max. 1500-2000 personer. 

Lagen har också fått positiva effekter på vår syn på prostitution. Prostitution är inte alls lika stigmatiserat som förr och folk i gemen har god förståelse för den sociala problematik och den ojämställdhet som är orsaken till den mesta prostitutionen. Idag stödjer 80% av Sveriges befolkning lagen.

Sen är det svårt att förstå varför vi skulle legalisera ett jobb som har så höga frekvenser av misshandel, mord, våldtäkt och sexuella trakasserier? Titta på våldsnivåerna och dödlighetsnivåerna för personer i prostitution - alla andra jobb där arbetsvillkoren ser ut så skulle kriminaliseras från dag ett. Och dessa problem handlar inte om att prostituionen är kriminaliserad, även i Holland i "Red Light district" som ska vara så säkert och kontrollerat så mördas kvinnor i fönstren hela tiden. Legaliserad prostitution uppfyller inte arbetsmarknadslagar och regulationer någonstans i världen. 

Se också den här tyska studien om legaliseringens effekter:
http://www.bmfsfj.de/RedaktionBMFSFJ/Broschuerenstelle/Pdf-Anlagen/bericht-der-br-zum-prostg-englisch,property=pdf,bereich=bmfsfj,sprache=en,rwb=true.pdf

Enligt den så har inga mål uppnåts. Legaliseringen har inte ökat säkerheten för de prostituerade och de generella arbetsvillkoren har inte blivit bättre. De flesta prostituerade betalade fortfarande inte skatt. Däremot visar rapporten att prostituerade stannar i prostituion mycket längre än vad de avsett och att det blivit svårare för dem att lämna industrin. 

Och många studier visar klart och tydligt att trafficking ökar när prostitution legaliseras. Detta är mycket enkelt. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med kvinnor som prostituerar sig på "frivillig" basis för att möta den efterfrågan so men legalisering innebär. 


   
SvaraCitera

1009: Alla lagar har att göra med moral, med rätt och fel.

Nej, absolut inte. Alkohol är väldigt dödligt, men inte omoraliskt, därför är alkohol lagligt. Cannabis är inte i närheten av lika dödligt, ändå är det olagligt, för det är omoraliskt.

1009: Och det är fel att ha sex med en person mot den personens vilja (det är pengarna den prostituerade säger ja till, inte sexet)

Om en person vill ha sex med en annan person för pengar så är det inte motvilligt. Vad som är rätt och fel är förövrigt subjektivt.

1009: Lagen har också fått positiva effekter på vår syn på prostitution.

Tveksamt...

1009: Prostitution är inte alls lika stigmatiserat som förr

Va? Tvärtom är det mycket mer stigmatiserat. Förbud stigmatiserar, frihet gör det inte. Kvinnliga prostituerade ses alltid som offer, och många förnekar att frivillig prostitution finns. Det är dock inte många som ser något problem med manliga prostituerade, eftersom vi alla vet att män kan klara sig själva och fatta egna beslut.

1009: Sen är det svårt att förstå varför vi skulle legalisera ett jobb som har så höga frekvenser av misshandel, mord, våldtäkt och sexuella trakasserier?

Att öka de prostituerades säkerhet vore en bra anledning. De är mer otrygga nu med tanke på att alla sexköp måste ske ytterst anonymt. Men om de nu frivilligt vill ge sig in i en otrygg bransch så borde de få det.

Om folk bara såg på kvinnliga prostituerade som de ser på manliga prostituerade så hade allt varit lugnt egentligen.


   
SvaraCitera
1009
 1009

Z0dd: Om en person vill ha sex med en annan person för pengar så är det inte motvilligt. Vad som är rätt och fel är förövrigt subjektivt.

Fast personen vill inte ha sex. Den vill ha pengar. 

Ja, det är subjektivt att uppleva hur äckligt och motbjudande det är att nån karl ska tränga in i en och göra saker med ens kropp. Men det gör inte lidandet mindre verkligt. 

Z0dd: Va? Tvärtom är det mycket mer stigmatiserat. Förbud stigmatiserar, frihet gör det inte. Kvinnliga prostituerade ses alltid som offer, och många förnekar att frivillig prostitution finns.

Det är fan så mycket bättre att utsatta människor ses som utsatta människor och inte som "billiga horor". 

Och det är orimligt att anpassa lagstiftningen efter en litenminoritet av medelklassprostituerade.

Z0dd: Det är dock inte många som ser något problem med manliga prostituerade, eftersom vi alla vet att män kan klara sig själva och fatta egna beslut.

Det handlar inte om att ta ifrån människor deras agens utan om att erkänna att villkoren i samhället är så jävla hemska att människor väljer att prostituera sig. 

Och ja, det är jättesorgligt att vi har svårare att se män som offer för omständigheterna. 

Men det är också en markant generell skillnad på manlig och kvinnlig prostitution. Det är ungefär lika många killar som tjejer som vid något tillfälle sålt sex. Men bland de som har prostitution som yrke är den överväldigande majoriteten kvinnor.

Det är inte riktigt samma grej att nån gång stå på knä i bögkvarteren och ge en avsugning för en femhundring som det är att prostituera sig för att överleva. 

Z0dd: Att öka de prostituerades säkerhet vore en bra anledning. De är mer otrygga nu med tanke på att alla sexköp måste ske ytterst anonymt.

Jag har fakta för att det inte är så. Du har ingen fakta utan bara åsikter. 


   
SvaraCitera