Forumet - Sällskapsspel

Sällskapsspel

1604 0 36
Tjena!

Jag tänkte på en grej. Det skulle vara trevligt med sällskapsspel i digital form här på UM. Vad säger ni om det? Man skulle kunna spela multiplayer med användarna, samt kunna kommunicera med text under spelet. Jag tror att det skulle öka gemenskapen och även locka hit mer folk.

Jag hade inte tänkt mig superavancerade spel utan t ex schack eller andra brädspel, andra enklare spel som är lätta att programmera men kul att spela tillsammans. Ni måste väl tröttna ibland på forumet och forumlekarna?

Vad tycker ni? Har ni några egna kreativa idéer?

Skulle ni vilja ha multiplayer sällskapsspel på UM?

Spana också in:

Razorblade:

Skulle ni vilja ha multiplayer sällskapsspel på UM?


Fan också, valde fel färg. Ja skulle vara blått, och nej rött. Jag är ledsen. Ni får ursäkta min dumhet. [sad]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jag kan tänka mig att folk här har en mängd kreativa idéer. Vi kan kanske t.o.m. skapa ett eget spel? Har ni sett "The big bang theory"-avsnittet där Sheldon skapar en tremannaschack?[wink]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 2 - - - - - - - - - - - - - - - - -

André Vifot Haas:


Åtta:


Vad tycker ni om det här? Skulle det kunna göras i praktiken utan allt för mycket besvär? Just nu är majoriteten för det.
Razorblade:

Vad tycker ni om det här?


Rolig idé, men inte genomförbar, och passar inte in i vad UM är.

Razorblade:

Skulle det kunna göras i praktiken utan allt för mycket besvär?


Nej. Jag har sysslat med spelutveckling, och när folk säger "något simpelt spel som typ risk eller så" innebär det flera veckor utveckling. Multiplayer är ännu djävligare. Multiplayer via webben är ännu djävligare.

Fullt görobart, givetvis, men inte realistiskt. Det vore mycket, mycket bättre som ett community-projekt.
Razorblade:

Vad tycker ni om det här?


Precis som Åtta så tycker jag absolut att det är en rolig idé. Men jag tror att vi har väldigt mycket annat som vi måste fokusera på och utveckla den närmaste tiden. Jag har en del idéer på lager som jag tror kan hjälpa till att öka gemenskapen, och som dessutom är betydligt enklare att fixa. Förhoppningsvis kan jag dela med mig av dem inom en inte alltför avlägsen framtid. [smile]
Nintendos BFF:

men tror att det känns lite överambitiöst.


Visioner får inte vara för begränsade heller. Nu fick jag dock en reality check av Åtta, så vi får nog skita i det här tills vidare, eller komma på ett lättare sätt att göra det på, kanske hitta ett sätt att göra det på över forumet? Har tänkt prova en schackomgång över forumet där man laddar upp en bild av brädet och sen uppdaterar bilden när pjäserna ändrar position. Får se, tänkte testa nån gång snart.
Razorblade:

eller komma på ett lättare sätt att göra det på, kanske hitta ett sätt att göra det på över forumet?


annars finns det ju redan gott om multiplayerspel över hela internet, typ betapet osv[cute] bara skapa en tråd om att ses i det och det rummet om du hittar något spel du vill spela så kanske folk är på[party]