Forumet - Sänka gränsen för körkort?

Sänka gränsen för körkort?

3894 0 8
Hej, jag skriver ett arbete i skolan om man ska sänka åldersgränsen på körkort från 18-16. Jag har väldigt blandade tankar om detta och jag undrar om nån har några tankar om detta som kan hjälpa mig med mitt arbete. Tacksam för både för- och emot argument. [wink]
Framförallt har inte barn på 16 en fullt utvecklad hjärna, vilket försämrar förmågor. -Just därför nästan alla uthyrningsfirmor har en gräns på 25år för att hyra bil.

Sedan kan man fundera på hur många 16åringar som är mogna för körkort [confused]

I USA på de flesta ställen om inte alla är det 16års gräns på körkort. Hur statestiken ser ut på olyckor har jag ingen aning om :P

Men det är klart att det finns fördelar, inte minst sagt att unga kan ta sig till och från jobb och ev. skola. Personligen tycker jag 18år är bra. Ställde du frågan för 15år sedan och före så skulle jag lätt sagt 16år.

Spana också in:

En sak som är intressant i denna debatt är ju faktiskt att USA har en åldersgräns för körkort på 16 år, vore ganska intressant att jämföra svensk statistik med amerikansk gällande olyckor i trafik. Jag själv pluggar nu febrilt inför min körkortsteori. Uppkörning väntas tills våren.