Aviseringar
Rensa alla

Sätt att dämpa ångest


Ämnesstartare

Har ofta mycket ångest och mår dåligt, vilket är skitjobbigt. Så därför undrar jag om ni har några tips på saker som dämpar ångest, som inte är att ta droger och skära sig. Det kan vara vad som helst. Har ni några tips? 


   
Citera

Jag brukar åka bil o ha på musik hahah låter konstigt men blir fett avslappnad o en del av ångesten brukar släppa då


   
SvaraCitera

Man måste hitta något som får en på andra tankar. För mig är det att ta en promenad eller bara vara utomhus och göra något. Känner ingen ångest direkt men såklart kan man känna sig nere och då brukar det hjälpa


   
SvaraCitera

Jag hade ångest idag. Tänker "nu har det vart för mycket människor runt omkring" (inga alls men intryck blir för mycket för mig ibland) så plötsligt vill jag bara vara helt själv och isolera mig. Vilket är svårt om man älskar och prata och älskar tystnad lika mycket. Så det enda jag kunde göra var att ta tag i de tråkiga på mina göra listor vilket ska ske imorgon..  då ska jag inte komma hem utan nya sockar och nytt linne. Det har skrämt upp mig för det blir panik när något är slut, mitt ena linne hade mamma i sin garderob. Jag älskar och göra saker själv som fönster shoppa, men ofta brukar mamma hänga med då. Jag vill göra mer saker själv och släppa henne, då kanske jag möter något annat spännande jag inte visste om. Bara småsaker som du kan utmana dig med kan säkert få dig må bra när du gjort de. 


   
SvaraCitera

Lyssnar på musik när jag börjar bli orolig över saker och ting.


   
SvaraCitera

Jag knarkar och dricker alkohol


   
SvaraCitera

För mig släpper ångest vid fysisk aktivitet. Rekommenderar det starkt Glad Dra till gymmet eller ta en springtur. Man måste verkligen koncentrera sig på det man håller på med och tillslut blir du så fokuserad och utmattad att du inte ens kan tänka på din ångest. Efteråt mår du dessutom bättre pga av alla endorfiner och träningen ger även en långsiktigt bra effekt på din hälsa Hjärta  


   
SvaraCitera
Cobrak

Att ägna sig åt sådant som kan lätta tankarna är ju bara en temporär lösning så länge man inte tar tag i sitt mående och de faktiska problemen. Det väsentliga i att kunna tillfriskna handlar ju om att förstå varför man mår som man gör. Att röra på sig, äta hälsosamt, lyssna på musik etc. kan definitivt fungera som ingredienser till en förbättrad livskvalité, men de utgör långt ifrån hela receptet.


   
SvaraCitera