Forumet - Sätt att dämpa ångest

Sätt att dämpa ångest

2090 1 7
Tråden har 7 svar. Sortera efter:
Att ägna sig åt sådant som kan lätta tankarna är ju bara en temporär lösning så länge man inte tar tag i sitt mående och de faktiska problemen. Det väsentliga i att kunna tillfriskna handlar ju om att förstå varför man mår som man gör. Att röra på sig, äta hälsosamt, lyssna på musik etc. kan definitivt fungera som ingredienser till en förbättrad livskvalité, men de utgör långt ifrån hela receptet.
För mig släpper ångest vid fysisk aktivitet. Rekommenderar det starkt Glad Dra till gymmet eller ta en springtur. Man måste verkligen koncentrera sig på det man håller på med och tillslut blir du så fokuserad och utmattad att du inte ens kan tänka på din ångest. Efteråt mår du dessutom bättre pga av alla endorfiner och träningen ger även en långsiktigt bra effekt på din hälsa Hjärta  

Spana också in:

Jag hade ångest idag. Tänker "nu har det vart för mycket människor runt omkring" (inga alls men intryck blir för mycket för mig ibland) så plötsligt vill jag bara vara helt själv och isolera mig. Vilket är svårt om man älskar och prata och älskar tystnad lika mycket. Så det enda jag kunde göra var att ta tag i de tråkiga på mina göra listor vilket ska ske imorgon..  då ska jag inte komma hem utan nya sockar och nytt linne. Det har skrämt upp mig för det blir panik när något är slut, mitt ena linne hade mamma i sin garderob. Jag älskar och göra saker själv som fönster shoppa, men ofta brukar mamma hänga med då. Jag vill göra mer saker själv och släppa henne, då kanske jag möter något annat spännande jag inte visste om. Bara småsaker som du kan utmana dig med kan säkert få dig må bra när du gjort de.