Forumet - Saker du inte borde göra på en båt

Saker du inte borde göra på en båt

2277 0 14

Spana också in:

Ja, men typ så. Saker som innebär livsfara. Kan vara allmänt dumma grejer också. Söker lite vad som helst. Men inte sånna som att inte spotta i motvinden. Om du förstår vad jag menar
PWr:
Beror lite på vad du menar, typ saker man inte ska göra för att det innebär livsfara eller bara allmänt dumma grejer man ska undvika?  På de flesta båtar är det rökförbud t.ex så röka är väl något man inte ska göra. 

Även här i Sverige går stora lastfartyg på grund. Det kan ju iof sig hända den "bästa" kapten. Men att gå på grund pgr av att man varit dyngfull vid ratten... eller heter det rodret... det är illa.  Tumme ned

image.php?uuid=4eab547f-16d6-50b2-8c0a-9

23 sept 2017 > Lastfartyg gick på grund utanför Oskarshamn
Tidigt på lördagsmorgonen gick ett lastfartyg på grund utanför Stångehamn söder om Oskarshamn. Både fartygets kapten och styrman är anhållna misstänkta för grovt sjöfylleri.
Fartyget var på väg från Visby till Oskarshamn när det körde på grund cirka två kilometer utanför Stångehamn.
Polisen fick kännedom om händelsen strax före klockan fem på lördagsmorgonen och var snabbt på plats tillsammans med Kustbevakningen. Då Kustbevakningen säkerställde att inga miljöfarliga ämnen läckt ut i havet koncentrerade sig polisen på att reda ut vad som orsakat grundstötningen.


Källa: Barometern
http://www.barometern.se/oskarshamn/lastfartyg-har-kort-pa-grund/