Forumet - Saltkakor!

Saltkakor!

787 0 45
Jag har funderat på en sak. Det är med pepparkakor, va - nu när det är jul så konsumeras det relativt mycket av dessa hjärt- och annatformade, små (och större) tilltuggsföreteelser och förtärs såväl med en kopp kaffe som med lite "välsmakande" glögg.

Hur vore det om man kontrar med saltkakor?

Hur skulle dessa i sådana fall vara utformade? Vad skulle de innehålla?
Någon här som skulle kunna komma med ett vettigt förslag på hur ett recept på saltkakor skulle se ut?

Och vid vilken högtid skulle det lämpa sig med saltkakor, när man tänker på att pepparkakor och jul hör ihop? [smile]

Spana också in:

acidinhergenes:

"välsmakande" glögg


GlÖgGdRiCkAnDeT Är eTt sTåEnDe iNsLaG I DeN SvEnSkA JuLtRaDiTiOnEn fRåN FöRsTa aDvEnT TiLl tJuGoNdEdAg kNuT. gLöGg sÄlJs i sVeRiGe mEsT I NoVeMbEr oCh dEcEmBeR. i vAnLiGa lIvSmEdElSaFfÄrEr tIlLhAnDaHåLlS EnDaSt sÅdAnA SoRtEr vArS AlKoHoLhAlT LiGgEr uNdEr dEn hÖgStA TiLlÅtNa sTyRkAn 2,25% (Se: AlKoHoLlAgEn). öVrIg gLöGg, GjOrD På lÄtTvIn eLlEr sTaRkViN, sÄlJs pÅ SyStEmBoLaGeT.

DeT Är oCkSå vAnLiGt aTt gÖrA EgEn gLöGg eNlIgT SpRiTmEtOdEn eLlEr gEnOm aTt kRyDdA EtT RöDvIn, EvEnTuElLt sPeTsAt mEd aNnAn aLkOhOl.

GlÖgG DrIcKs uR SmÅ KoPpAr oCh tIlL DeTtA SeRvErAs mAnDeL ElLeR NöTtEr oCh rUsSiN. dEt fInNs fÖr äNdAmÅlEt aVsEdDa kOpPaR AtT KöPa i hAnDeLn, OfTa tIlLsAmMaNs mEd sKåLaR FöR TiLlBeHöReN OcH GrYtA MeD VaRmHåLlNiNg (OfTaSt mEd vÄrMeLjUs). tIlL GlÖgGeN ÄtS PePpArKaKoR OcH ViD LuCiA LuSsEkAtTeR.
acidinhergenes:

Då skulle den premiären kanske kunna utvecklas till en högtid för smaksinnena? Att man tar lite rutten fisk som är sur och toppar det med saltkakor. Låter finemang[y]


Ja, AsBrA. jAg tRoR På dEt. [party]

sUrStRöMmInGsPrEmIäReN ÄgEr rUm dEn tReDjE ToRsDaGeN I AuGuStI. fRaM TiLl åR 1998 vAr sUrStRöMmInGsPrEmIäReN LaGsTaDgAd fÖr aTt mYnDiGhEtErNa vIlLe fÖrSäKrA SiG Om aTt dEn sAlUfÖrDa fIsKeN VeRkLiGeN VaR TiLlRäCkLiGt mOgEn. I DaG UpPrÄtThÅlLs dOcK TrAdItIoNeN Av sUrStRöMmInGsTiLlVeRkArNa pÅ EgEn hAnD.

Så dEt fInNs gOtT Om tId tIlL PlAnErInG FöR DeTtA. vI KaN Ju fÖrÖsKa oRdNa nÅgOn sLaGs sAmMaNkOmSt fÖr aLlA InTrEsSeRaDe sÅ AtT DeT SpRiDeR SiG OrDeNtLiGt.