Forumet - Sam-eko vs. Sam-sam. vilket skulle passa mig bäst?

Sam-eko vs. Sam-sam. vilket skulle passa mig bäst?

1037 0 11
Jag slutar nian om en månad ungefär och till gymnasiet sökte jag Sam-eko. Men det är flera som säger att Sam-Sam skulle passa mig bättre och att om man ska läsa till typ Jurist senare så har man mer nytta av kurserna på sam-sam än på sam-eko (t.ex. Samhällskunskap C istället för Företagsekonomi A och B). Jag har både hört och skapat mig en egen bild av att Sam-Sam är en linje som jag skulle tröttna på i längden med tanke på all Historia och Samhällskunskap man måste läsa. Samhällskunskap är lite av ett favoritämne hos mig men det kanske kan vara roligare som omväxling att läsa en ekonomikurs istället för t.ex Historia C eller Samhällskunskap C. Omvalsperioden har gått ut nu men det gick visst bra att byta linje sedan i höst.

Jag har väl hyfsade betyg med tanke på hur mycket/lite jag pluggar. Men jag brukar ha väldigt lätt för det jag är intresserad av. Mina slutbetyg kommer se ut ungefär såhär enligt min gissning;

Bild G-VG
Engelska G-VG
Hem- och Konsumentkunskap VG
Idrott och Hälsa MVG
Matte G
Spanska VG
Musik G-VG
Biologi VG
Fysik VG
Kemi VG-MVG
Geografi MVG
Historia VG
Religion VG
Samhällskunskap VG-MVG
Slöjd G
Svenska MVG
Teknik VG

Please, skulle uppskatta att någon med erfarenhet kom med lite synpunkter tack!
Jurist kommer du kunna läsa till oavsett om du väljer ekonomi eller samhälle. I regel brukar det vara så att alla sam:are läser samma grejer första årskursen.

Vill du senare läsa exempelvis marknadsföring, design och webbdesign kan det vara idé att välja ekonomiinriktningen.

Spana också in:

Eklöw:

Jag vet inte heller vad jag ska välja..men har valt sem-eko för att jag inte gillar historia, så så tänkte jag [bigsmile] Har dock ingen aning om jag kommer palla plugget,[shake] hehe.


Precis som mig då, hehe :D Men har du lätt för/är intresserad av språk och SO-ämnena så är det nog rätt lugnt. Har du bra betyg med tanke på hur mycket/lite du pluggar?