Forumet - Sam/sam eller sam/beteende?

Sam/sam eller sam/beteende?

3886 1 7

Hej, jag har lite beslutsångest. Gymnasievalet närmar sig och jag har bestämt vilket gymnasium jag vill börja på, dock har jag inte bestämt inriktning på programmet. Jag tänker gå samhälle men vet inte vilken inriktning.

Så det jag undrar är ifall ni som går något av sam/sam eller sam/beteende kan skriva några för/nackdelar med det ni går på? :) Eller ni andra kanske vet något om inriktningarna?

Jag vet att man säger att sam sam är "nian i tre år till" men jag vet inte riktigt.. jag är relativt intresserad av politik, världsfrågor osv men jag vet faktiskt inte alls om det är det man riktar in sig på när man går sam/sam? Sam/beteende har jag hört är roligare men jag är inte så jätteintresserad av sociologi, filosofi m.m...

Lite rörigt inlägg men hoppas någon förstår. :) Vill bestämma mig snarast.

Inga kommentarer

Tråden har 7 svar. Sortera efter:

om du inte tycker att psykologi, betendevetenskap, sociologi osv är intressant så bör du inte välja sam/beteende. där är det mycket kurser i just det. om du istället vill fokusera på typiskt breda samhälleliga frågor, typ politik, världsfrågor osv kan du gå sam/global vilket jag vet att vissa gymnasier har, alternativt sam/sam. 

Förresten så har jag ingen aning om vad jag vill jobba med! Jag vet att jag är smart och har kapacitet för att kunna jobba med något man behöver utbilda sig mycket för men jag är också ganska lat om jag inte är intresserad av det jag arbetar med.. Har tidigare funderat på att bli målsägande eller någon sorts ekonom men det är bara funderingar.

Spana också in:

Men ring och fråga skolan om sam/sam och sam/beteende läser t ex första året tillsammans eller så, och hur möjligheterna för att byta inriktning under året ser ut. jag har gått natur, så jag har inget att säga till om när det gäller sam, egentligen, men man borde ju kunna byta i alla fall.

jag personligen hade valt sam/beteende för jag tycker psykologi, sociologi osv är intressant och det vore skönt med lite omväxling. men du får ju välja det du tycker är intressant!