Forumet - Samhälle vs Natur ?

Samhälle vs Natur ?

1057 1 8
Hej ! Jag går i nian och har börjat fundera på mitt gymnasieval, jag vill helst som det ser ut nu gå juristlinjen, alltså bli en advokat som hamnar under samhälle/ekonomi och sen juristinriktning. Men min pappa säger att natur är mycket bredare och bättre att gå. Jag har A/B i alla svenska och No ämnen, och ligger runt C-B på idrott och slöjd. Men jag är verkligen inte en pluggis och därför tvivlar jag på naturlinjen, även om läkare känns lockande. Några råd ?

Kommentarer (2)

  1. reagerar nu på att skriver att du "verkligen inte är en pluggis" hur har du tänkt klara juristprogrammet eller läkarlinjen med den inställningen..?

  2. Får hålla med dig där, båda linjerna är svåra. Kär vän blev utbränd efter dom började

Tråden har 8 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Om du ska bli jurist är behörighetskraven:
Behörighet: Historia 1b/1a1+1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet A1) alternativt Historia A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 1)
Källa: Uppsala universitet

Om du vill bli läkare är behörighetskraven:
Behörighet: Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4 (områdesbehörighet A13) alternativt Biologi B, Fysik B, Kemi B, Matematik D (områdesbehörighet 13)
Källa: Uppsala universitet

Gillar du inte att studera är jag tveksam om någon högskoleutbildning är den bästa vägen för dig då det är mycket och hårt studerande under flera år.
Om du vill bli jurist är det samhäll som gäller

du kan bli det om du går natur också men räcker med samhäll. Tycker du ska börja på samhäll & byta till natur (samma termin) om du ångrar dig eller känner för natur.

Har själv gått natur och läser nu på ett program på högskolenivå som inte har ngt med naturämnena att göra. dock nöjd med att jag gick natur men tror min gymnasietid hade blivit bättre om jag hade gått samhäll. Hade lärt känna fler & fått bättre betyg

lycka till

Spana också in:

Men kan jag utbilda mig till läkare om jag väljer samhälle, eller kan jag utbilda mig till jurist om jag väljer natur ? 
Varför går du inte Ekonomi - Jurist? 
Tror din pappa bara menar på är att om man har gått i natur så får man lättare jobb, men hörde dock att man måste ha A i alla ämnen för att få ett jobb direkt typ.
Men det viktigaste med gymnasium är "välj linjen DU vill".