Forumet - Samhällets livscirkel

Samhällets livscirkel

3237 0 73
Detta är en teori av mig om samhällets utveckling globalt sätt då.

Jag tror att om 1000 år så kommer vi att ha ett samlar samhälle.

Kanske låter lite konstigt, men tänk så här. Efter att dinosaurierna dog ut, började det utvecklas apor, som senare utvecklade till grott människor. Och dom samlade då för att försörja sig, sen vart det jakt/samlarsamhället som senare utvecklades till jordbruk osv. Men nu är det ju som alla vet mycket prat om att jorden kommer gå under pga global uppvärmning, och att det är bara på grund av t.ex. fabriker, utnyttjande av naturresurser koldioxidutsläpp and so on. Men jag tror att det är naturligt att jorden kommer att "gå under". Det är liksom jorden kretslopp.

Men jag tror inte att människan kommer att gå under, men några kommer överleva. Men dom får liksom börja om från scratch, när det inte finns nått kvar. Också kommer dom att fortsätta som leva som samlare några generationer, men sen kommer dom på nått nytt att försörja sig på. Också är vi där igen.

Spana också in:

enhimmelskdrog:

vart kommer dom leva då? [rolleyes]


On da god damn örth[confused]

Det jag menar är att själva samhället som vi känner idag kommer att utrotas, allt som inte är naturligt. Borta. Dom kommer leva i naturen, kanske nakna [surprised]ohYEA_:

Du får ju tänka på att vi är överlägset tekniska osv, så det skulle kunna lösas på olika sätt om man bara prioriterar överlevnad.


Men människan blir dummare fasst vi vet mera. Men det finns redan mycket datorer och andra maskiner som gör allt åt oss, det kommer att komma mera i framtiden och det leder till att vi kan tänka mindre. Så säg om 1000 år va man ska uppfinna om inte en el finns. Visst nån kanske kommer på hur man gör? Men tror du att nån som skulle överleva "undergången" skulle veta hur el kommer till?Fy fan:

Du är 15, bli äldre.


Make me...[rolleyes]
isteche:

Kanske låter lite konstigt, men tänk så här. Efter att dinosaurierna dog ut, började det utvecklas apor, som senare utvecklade till grott människor. Och dom samlade då för att försörja sig, sen vart det jakt/samlarsamhället som senare utvecklades till jordbruk osv.


Så gick det inte till. Gud skapade jorden och dess växter och djur.
Narchos:

tja vad menar du själv egentligen..
Resonera ordentligt så att det inte blir en massa missförstånd.


Varför citerar och kommenterar du om du inte ens förstod vad jag menade? :p

Narchos:

Att vi med våran "överlägsna" teknik ska kunna undvika diverse naturkatastrofer et cetera. Är det så du menar?


Nä, jag förstod inte riktigt vad han menade med att jorden "går under" men inte människan. Utgick därför från att jorden inte "försvann" och att människan skulle klara sig på olika sätt på jorden, även om det kanske var översvämningar och sånt. Vi kan ju självklart inte sudda ut naturkatastrofer helt, men vi skulle kunna skydda oss mot dem bättre. Och det är sällan HELA världen, samtidigt råkar ut för en katastrof. Därför skulle man kunna t.ex. flytta innan katastrofen sker. (Vilket håller för stunden.. Vad vet jag, har inte funderat så mkt på det)

isteche:

Men tror du att nån som skulle överleva "undergången" skulle veta hur el kommer till?


Du var rätt luddig i ditt uttalande, menade du alltså att jorden går under men inte människan?
ohYEA_:

Nä, jag förstod inte riktigt vad han menade med att jorden.."text"


ok[y] Så var och en ska alltså försvara sig emot naturen tills man inte kan hålla den borta längre, då flyttar man bort från den platsen till nästa.
Det hela slutar med att alla får flytta runt tills då det endast finns någon liten gräs plätt på Madagaskar kvar som vi överlevande får dela på(Ja, jag kommer överleva!).
Bara dra dit och börja "paxa" platser nu då! [smile]