Forumet - Samhällskunskap elr IV? o.o

Samhällskunskap elr IV? o.o

353 0 11
? Det är klart att det är IV isåfall,
ingen annan är ju till för att höja sina betyg...
på IV är det dessutom antagligen mycket slappare än Samhällsprogrammet då man inte brukar få läxor om man går IV.

... Vad har Samhällsprogrammet med att höja betygen att göra ens? ... för det var Samhällsp. du menade?

Spana också in:

Jimbow93:

Asså om man skulle vilja läsa upp betygen, visst äre smartare att gå IV ist för att gå att dalta på med Samhällsvetenskapsprogrammet?
O.o Försöker övertala en vän som tror han gör allting rätt och klagar på mig för att ja ska gå Hotell/resturang

Tack för svar


Om du har ungefär 160 poäng, då ska du klara ett nationellt program. IV är till för de som verkligen är dåliga, och om personen inte har IG i något av basämnerna, är det inte så stor chans att du kommer in. Man kan ju gå IV ett år sen kan man ju gå IV 3 år.
"IV är till för de som verkligen är dåliga"

Exakt.
Tycker det känns ganska meningslöst att gå ett år på IV för att höja betygen... om man redan har tillräckligt alltså!
Stämningen på IV är ofta inte så seriös (flamsiga elever) så om man redan har tillräckligt är det enligt mig synd att slösa ett helt år på IV.
MDAVIS:

"IV är till för de som verkligen är dåliga"


Hahah oj, det är ju inte så. Men de som går IV är ju de som inte varit i skolan p.g.a. någonting som hänt hemma, kanske inte alltid är p.g.a. att man inte kan men det är det ofta.

Men om man är i skolan och sådär, och ändå måste gå IV är de som inte är så bra. Det är inte så bra att gå IV. 90 % av de som gick i Rinkeby fick IG. Alltså: Mycket stökiga elever och högst oseriösa.

[Alla som går IV är inte dåliga.]
Vileda:

[Alla som går IV är inte dåliga.]


Precis. [cute]
och vissa går IV för att de helt enkelt är skoltrötta... eller bara inte vet vad de vill gå.
Kanske finns det inte ens någon linje de känner intresserar dem.
IV är nog inte helt dumt egentligen om man går med inriktning.

Lite synd är att man i åttan-nian har skitämnen så som biologi och annat, sådant man inte läser på IV... alltså kan man inte förbättra de ämnena så det blir lite svårt att få tillräckligt höga poäng.
Vissa IV-program erbjuder Bild, vissa inte.
Vissa av de som erbjuder säger att de med G och VG inte kan höja sina utan bara de med IG. De vettigare erbjuder att alla kan höja oavsett betyg... Vissa erbjuder inte Idrott, vilket kan vara både bra och dåligt då det ofta är skolk på de lektionerna... men ytterst dåligt är det om en elev med IG vill ha idrott men blir nekad. Synd för betygen helt klart!
Vissa har ju inte ens Samhällskunskap heller.
Att nöta Svenska, Engelska och Matte (kanske även Samhällskunskap om det finns) vareviga dag är inte det allra roligaste. [rolleyes]

Många tror att de som går IV är dumma i huvudet men det är helt klart inte sant. Flertal har högre än 150 poäng, vissa till och med runt 200.
Dock hamnar ju en hel del stökiga elever samt skoltrötta där och det är väl kanske inte den allra bästa omgivningen för att kämpa med att höja betyg egentligen [rolleyes] men samtidigt är det faktiskt rätt vanligt med samhörighet i klassen [y].
MDAVIS:

150 poäng, vissa till och med runt 200.


Man kan ha 320 poäng och fortfarande gå IV. Allt som krävs är IG i matte, men du kan ju ändå ha moderna språk och hemspråk. Men om du bara har G i matte, engelska och svenska - kan du ändå förmodligen inte klara ett nationellt program, därför vill de öka kraven för gymnasiestudier och ta bort IV och ersätta det med ett 10:e skolår.
Vileda:

Man kan ha 320 poäng och fortfarande gå IV


Jo jo, det var endast ett exempel.
Skall bli intressant hur det där med 10:e skolår kommer vara. Vad elever kommer tycka och om allt förbättras. Låter inte kul alls att behöva gå ett till år på samma skola, snarare pinsamt så man får väl hoppas att elever skärper till sig.
Dock känns det lite synd om de med rejäla svårigheter i ett visst ämne kommer bli tvingade att gå där på samma skola ännu ett år, man vill väl snarare fly undan och få en ny början. [rolleyes]