Forumet - Samlingssida(or) med info om TV, Kablar etc.

Samlingssida(or) med info om TV, Kablar etc.

205 0 3
Jag söker efter information till tv, format, kablar till ljud och bild och annat som verkar passande.

Jag vet hur man söker och jag har sökt på google men jag undrar om det finns en sida där man samlat information om bästa tv-installationen eller om vilka sorts kablar för ljud man ska ha och liknande.

Jag var nyligen inne på hdtvguiden.com men den var inte så som jag hade tänk mig även om det fanns en del nyttig information.

Minhembio.com är mer en sida för entusiaster för att bygga egna biosalonger eller hi-tech ljudanläggningar eller liknande, jag har visserligen inte kollat in forumet så jag får ta och göra det under tiden.

Edit: Ser att minhembio.com forumet hade en del nyttigt så ska kika runt. Men tipsa gärna om andra ställen du/ni tycker är värt att besöka. Ska nämligen köpa 42" LCD TV så jag behöver så mycket information som jag kan få.

Hur som helst, länkar till siter där man kan få information om allt möjligt gällande ljud (kablar, adaptrar, förlängningar), bild och bra tv-modeller etc.

yoroshiku onegaishimasu [y]
Du bör under inga omständigheter lyssna på vad minhembiofolket säger vad du ska köpa för kablar. Kabeltyp kan du ju lära dig, men däremot ska du absolut inte fråga om hur mycket pengar du behöver lägga ut på kablar.

Det finns väldigt mycket pseudovetenskap (påhitt som låter som vetenskap) när det gäller kablar. Det är _omöjligt_ att höra någon skillnad på ett par högtalarkablar för 50:-/meter och 500.000:-/meter. Samma sak gäller digitala videokablar - det är helt omöjligt att få sämre bild med en billigare HDMI-kabel än en dyrare (får du någon bild så kommer den att vara perfekt). Minhembiofolket inser dock inte detta, de fortsätter istället att tro på rena lögner (det är vanligt att tro på sånt trams, speciellt audiofiler tror på tramset).
k1337oris:

Du bör under inga omständigheter lyssna på vad minhembiofolket säger vad du ska köpa för kablar. Kabeltyp kan du ju lära dig, men däremot ska du absolut inte fråga om hur mycket pengar du behöver lägga ut på kablar.


Tack för denna info!
Nåja, jag tror aldrig blint på vad andra säger ändå men det är alltid bra att kolla upp innan man bestämmer sig.
Jag håller på och plugga datorkommunikation och det behandlar ämnet om ADC, DAC, Samling, ja, iaf stort sett hur hur audio fungerar och jag vet att längden på kabeln har betydelse men troligtvis inte nåt speciellt när man bor i en lite större 3:a. Just nu har jag 25m (audio och video) kablar från min dator i mitt rum till vardagsrummet som ligger i andra ända av lägenheten, den slingrar sig runt alla hörn så den inte ligger i vägen för något men 25m är definitivt för långt så jag fick vara tvungen att rulla ihop en stor hög av det som blev över, haha!
Men jag tänkte koppla ihop datorn <-> nya tv:n fast så jag kan spela upp 720/1080 material också.