Forumet - Samlingstrådarna har gått för långt!

Samlingstrådarna har gått för långt!

768 0 26
Samlingstrådar länkas jämt och ständigt av moderatorerna nu för tiden och trådar låses för att det istället finns en samlingstråd som berör ämnet.
Det är ju inget fel med samlingstrådar för en lång diskussion som byter plats till ständigt nya trådar, säg sd-tråden som exempel. Inte heller för FAQ-funktion.
Men annars är det ju bara opraktiskt. Man får svårare att få svar på sina frågor i en större samlingstråd då man får färre läsare och inte lika snabba svar, inte heller lika personliga sådana, vilket inte är så bra för trådar som handlar om frågor från oroliga eller de som behöver stöd för att de mår psykiskt dåligt, osv. Om man söker svar på en enskild fråga så är det mycket smidigare om denna behandlas i en egen tråd.

Dessutom länkas samlingstrådar till frågor som inte alls hör till typiska FAQ för vissa ämnen.
Detta är ett nytt fenomen på ungdomar.se, och jag tycker det är dåligt.

Eftersom denna tråd berör ett enskilt fenomen och ligger i forumet synpunkter så är det inte läge att låsa den och länka mig till en samlingstråd för synpunkter på moderering, tack!

Har samlingstrådarna gått för långt?

Spana också in:

Filmforumet står inför en ommöblering där flertalet klistrade trådar (varav många är samlingstrådar) kommer att försvinna.

Jag har personligen ingenting emot samlingstrådar så länge de fyller en funktion. Vi behöver t.ex. inte hundrafjorton "är jag gravid?"-trådar. Alltså är det bättre att ha en samlingstråd med en FAQ, så slipper man att forumet övertas av liknande trådar. Samma sak gäller t.ex. den nyskapade mattetråden i Skola och Jobb. Jag vet inte om det redan skett eller om det kommer hända snart, men läxhjälpstråden kommer då att gå i graven, och eventuellt ersättas av samlingstrådar för frågor där varje frågeställning är väldigt lik andra (mest uppenbara exemplet är då frågor rörande mattetal).

Men i övrigt så håller jag med dig. Samlingstrådar är bra då de minskar antalet identiska trådar, eller då de kan innehålla någon typ av FAQ gällande ett specifikt ämne. Fyller de inte den funktionen så kan de oftas tas bort.

Är det någon samlingstråd som ni tycker är onödig får ni gärna anmäla den och i anmälningen motivera varför den är onödig, så kan vi ta upp det i modforumet och sedan eventuellt ta bort tråden.
Åtta:

Är det någon samlingstråd som ni tycker är onödig får ni gärna anmäla den och i anmälningen motivera varför den är onödig, så kan vi ta upp det i modforumet och sedan eventuellt ta bort tråden.


Ofta är det inte samlingstråden i sig utan användandet av dem som är snurrigt. Tex länkades en samlingstråd för mens när någon frågade om bruna flytningar kunde vara ett tecken på graviditet. Men till saken hör att hon inte bara undrade denna fråga, utan ville ha sitt eget fall bedömt utifrån att hon även tagit dagen-efter-piller X dagar efter ett samlag som var för X dagar sedan. Det är ju sådana trådar som kropp och hälsa-delen ska vara till för! Med samlingstrådar får man inte individuella svar på samma sätt.

Om någon efterfrågar dokumentärer på filmforumet så länkas den till en samlingstråd för filmtips i allmänhet. Om det funkar på så sätt kommer det som marmoth säger snart finnas en tråd i varje forum som är en samlingstråd för forumdelens alla frågor.

Det går ju inte att anmäla vid varje tillfälle sånt sker, utan ni behöver snarare skapa en policy för vad som är en vettig anledning att länka till samlingstråd och inte. Anledningen ska inte vara att samlingstråden finns.

FAQ-funktion tycker jag är den enda riktigt vettiga anledningen till samlingstrådar. Klassiska frågor kan ställas i tråden och sedan infogas i det första inläggets FAQ.
Att fråga om graviditetstecken kan höra till FAQ, samtidigt som det ibland finns flera omständigheter än tolkning av graviditetstecken i sig som inte kommer fram.
Akuta frågor i en samlingstråd får dessutom långsammare och färre svar. När det gäller sådant kanske man dessutom kan göra vissa undantag?
framtidstron är död:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


*orkar ej läsa vad andra skrivit*

Det känns som det är låg aktivitet i samlingstrådarna och att de som har frågor inte får svar. Visst, det kan ju vara lite irriterande med massa trådar om liknande ämnen men tror tydligen finns ett behov och det är nog trevligare för de som skapar trådarna att få nya/egna svar.

Speciellt i "filmtipstråden", hatar den. Speciellt när man vill ha snabba svar, åhh [mad]
Det finns självklart tillfällen där samlingstrådar/FAQ'er är önskvärda. Så man till exempel slipper 750 trådar om att min windowsdator har fått virus från msn. Men tanken är ju inte att de ska skapa frustration, utan ordning och reda och faktist underlätta.

Precis som Åtta sa så kommer det att ses över. I dator/it-forumet har vi några FAQ'er och det funkar bra som jag upplever det.