Forumet - "Sanningen om cannabis" nr 2

"Sanningen om cannabis" nr 2

2729 1 259

Spana också in:


LillaBob: Jag frågade dig, varför är cannabis farligt? Skulle gärna vilja höra vad du tror.
För att det ofta av egen erfarenhet leder till dagligt bruk utav det och i många av mina fall till andra droger. Och kasta inte "alkohol är också farligt" på mig, för det vet jag och har inte påstått något annat. Men hade jag haft samma relation till alkohol så hade jag tagit avstånd från det också.
Ja, men nu pratar jag om cannabis och inte andra droger. Det finns ingenting med cannabis som gör att du vill testa på andra droger. Det är inte så att när man rökt Cannabis att man bara "Öh, ska testa tyngre droger nu". 
Vad spelar det för roll om man använder det dagligen?
Fingerprints: För att det ofta av egen erfarenhet leder till dagligt bruk utav det och i många av mina fall till andra droger.


LillaBob: Det finns ingenting med cannabis som gör att du vill testa på andra droger.
Det sa jag inte heller. Men det leder ofta till annat ändå på grund av att cannabis blir rätt trist efter ett tag. 
LillaBob: Vad spelar det för roll om man använder det dagligen?
Jag har varit med folk som har varit pårökta varje dag, deras ansikten började hänga mer och mer för varje dag och deras personligheter ändrades och blev aldrig detsamma igen. Vidrigt att se.

LillaBob:  Det finns ingenting med cannabis som gör att du vill testa på andra droger. Det är inte så att när man rökt Cannabis att man bara "Öh, ska testa tyngre droger nu".
Så sambandet mellan att folk har brukat cannabis, i större eller mindre mängder, innan de gått vidare till tyngre droger är skitsnack?
Ska man anklaga mjölk att det får folk till att testa på alkohol?
Xisco: Så sambandet mellan att folk har brukat cannabis, i större eller mindre mängder, innan de gått vidare till tyngre droger är skitsnack?

Aldrig sett en studie som bevisar att ansikten börjar hänga på cannabisrökare. Inte heller personlighetsförändringar. Detta kan likaväl ha skett utan cannabis. People change, du vet.
Fingerprints: Jag har varit med folk som har varit pårökta varje dag, deras ansikten började hänga mer och mer för varje dag och deras personligheter ändrades och blev aldrig detsamma igen. Vidrigt att se.

Visst, det är inte beroendeframkallande men jag som precis lyckats sluta röka cigaretter kan nästan sätta min högra hand på att jag var mer förälskad i själva sysslan, det sociala och något att göra vid tristess än själva nikotinet. Detsamma  gäller cannabis, även om du inte är beroende fysiskt så betyder det inte att du är det psykiskt.

Jag säger sällan något när folk i min närhet röker på idag, det är deras val. Men jag själv väljer att ta avstånd till det och tycker inte det ska legaliseras på grund av mina dåliga erfarenheter av det.