Forumet - Sant eller falskt?

Sant eller falskt?

1969 0 5
Hejsan alla underbara. Jag har varit tillsammans med min kära pojkvän i strax 1,5 år och har aldrig känt att mitt hjärta slår fortare och undrar nu. Är det hela med att hjärtat slår fortare osv ett rykte? Eller är jag bara inte så där kär? 

Inga kommentarer

Tråden har 5 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Det är nog både ett talesätt men också sant. Jag känner att när jag ska träffa en person eller planerat planer med killen så slår hjärtat lite extra fort. Men sen upplever vi alla kärlek olika och för vissa försvinner de där extra hjärtslagen när man varit tillsammans ett tag men det betyder inte att man inte är kär längre. Jag tror detta händer just i början av förhållandet, när man är nykär och precis upptäckt varandra etc. Men som sagt, hur vi känner av kärlek är individuellt :)

Spana också in:

Försök se in 25 år i framtiden. Är din partner med i bilden? Isåfall, är det en lycklig bild? Något du vill uppnå? Isåfall skulle jag säga att du inte behöver ett klappande hjärta ;)
Att hjärtat slår fortare är inget rykte. Kanske när man känner vad du som beskriver som "kärlek" däremot. När man är rädd emellertid så är det vanligt (beroende på hur allvarlig rädslan är) att man hamnar i ett tillstånd som kan hänvisas till som "Hjärtklappning".

Enligt 1177.se så är anledningarna till hjärtklappning:
Förmaksflimmer
Stress
Ångest
Feber
Blodbrist
Smärta
Hjärt- och lungsjukdomar med mera.

Källa http://www.1177.se/Norrbotten/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Hjartklappning/?ar=True