Forumet - Sara Skyttedal (KD) riktar hård kritik mot det vänsterliberala godhetshyckleriet

Sara Skyttedal (KD) riktar hård kritik mot det vänsterliberala godhetshyckleriet

817 0 17
ASYLKAOSET Ordföranden för Kirstdemokraternas ungdomförbund, Sara Skyttedal (som många menar hade varit ett bättre val som ny partiledare för KD än Ebba Busch Thor), riktar i en debattartikel i Expressen en förödande kritik mot den rödgröna regeringen för det vanstyre som resulterat i dagens systemkollaps i asylmottagandet. Ävn den liberala delen av oppositionen utpekas av Skyttedal som medskyldig till den uppkomna situationen. Sara Skyttedal

Skyttedal tillhör de (utanför SD och den Sverigevänliga folkrörelsen) som under en tid varnat för att gränsen för vad Sverige förmår hantera av asylrelaterad invandring är nådd. Även om uppvaknandet kom sent för Skyttedal och även om hon fortfarande baktalar de politiska krafter som varnat för denna utveckling betydligt längre än hon själv, så har Skyttedal ändå på sistone varit en välkommen röst i invandringsdebatten. När nu regeringen – för sent – vidtar de åtgärder som borde vidtagits för längesedan – menar Skyttedal dels att åtgärderna sannolikt är otillräckliga men dels också att detta lägger i dagen det godhetshyckleri som vänsterliberaler i Sverige under lång tid ägnat sig åt.


Skyttedal skriver att “det är Socialdemokraterna som, tillsammans med de liberala krafterna, skapat den kris vi nu genomlever” och menar att dessa politiker tidigare kunnat ta på sig de öppna gränsernas godhetsgloria endast därför att geografiska omständigheter och andra länders mer restriktiva ageranden har satt gränser för hur många som kommer till Sverige. När dessa bromsklossar nu inte längre är lika effektiva beträffande att hålla nere antalet asylsökande, då visar det sig att den gränslösa solidariteten med tredje världen inte alls var så gränslös som man hävdat och att de åtgärder för att minska volymerna inte alls är så nyfascistiska som man också påstått. Skyttedal skriver:
Sverige har aldrig haft kapaciteten att kunna erbjuda alla med asylskäl skydd. Våra generösa asylpolitik har varit beroende av hotet från Medelhavets höga vågor och andra länders taggtråd för att vi ska kunna infria dem till de som trots dessa hinder tagit sig hit. Alltför länge har hyckleriet fått fortsätta och nu synliggörs skenheligheten som legat till grunden för svensk asylpolitik. När EU:s yttre gränskontroll nu fallerar blir det uppenbart för alla att se hur vänsterns självgodhet varit beroende av andra medlemsstaters restriktiva linje.
Vänstern har kunnat spela god därför andra gjort deras smutsjobb.
I likhet med Sverigedemokraterna förordar Skyttedal ett temporärt totalstopp för asylinvandring till dess Sverige fått ordning på de nu kollapsade systemen. I det längre perspektivet vill Skyttedal se förändringar i asylrätten i syfte att begränsa volymerna och minska asylmissbruket, även detta i linje med vad Sverigedemokraterna har föreslagit.

Läs hela debattartikeln HÄR.

http://www.expressen.se/debatt/nu-synliggors-skenheligheten-som-legat-till-grunden-for-svensk-asylpolitik-vanst/

Spana också in: