Forumet - Sarkozy vill förbjuda burkan

Sarkozy vill förbjuda burkan

758 0 29

Spana också in:

Så istället för att kvinnornas män bestämmer vad de får ha på sig så ska staten bestämma vad de får ha på sig?

endagitaget:

men samtidigt, varför ska kvinnor gömma sig bakom sånna?


Varför ska staten förbjuda dem att ha vilka kläder de vill? Hur illa jag än tycker om islam så finns det kvinnor som själva tror att de kommer få det roligare när de är döda om de har burka. Idiotiskt, ja, men det är ju så läget är.

Dessutom tror jag att det här bara skulle leda till att de kvinnor som nu går ute med burka tvingas stanna hemma istället.
Mm jag är ganska kluven i saken. Jag ser också burkan som ett förtryckande medel mer än en religiöst symbol (någon som kan peka ut vart i Koranen det framgår att man måste bära burka? Jag kan fortfarande inte hitta det). Men samtidigt tror jag att detta kan leda till större problem. Förbjudande av burka i de franska skolorna har redan lett till problem för de flickor vars föräldrar är så starkt troende att de hellre låter sina barn stanna hemma. Och precis som Stringburka säger så finns det de kvinnor som har underkastat sig denna lag och "vill" bära burka. Detta blir ett intrång på deras rättighet att själva få bestämma vad de ska använda.

Men jag vet inte, jag har sett och delvis följt kvinnor i deras kamp mot jämställdhet i dessa frågor. De har slutat att bära burka och försöker få fler att inse detta, men det går väldigt långsamt. Frågan blir, är tvång den bästa lösningen för att få folk att "tänka som vi"?