Forumet - SCÄ heldygnsvård, bra eller dåligt?

SCÄ heldygnsvård, bra eller dåligt?

1183 0 3
Ska förmodligen bli inlagd på SCÄ:s heldygnsvård om ett antal veckor. Är inte lika sjuk i anorexia som jag var för några månader sen, har dock några kilo kvar att gå upp och har fortfarande sjukt svårt att äta regelbundet och mycket mat.
Jag har aldrig legat inne på SCÄ förut och har förstått att det finns lite blandade åsikter kring hurvida bra det är eller inte. Många säger att de använder sig av mycket tvång om man inte äter upp maten osv, att det är mycket regler och att man blir fasthållen eller bälteslagd om man vägrar sond osv, eller försöker göra motstånd.Min fråga är väl om de kan omhänderta mig enligt LPT om jag vill skriva ut mig? Jag har som sagt inte jättefarlig undervikt längre, men har starka självmordstankar och djup depression pga min ätstörning. Har ni själva någon erfarenhet av SCÄ? Spelar vikten en stor roll till om de använder sig av tvång eller inte?
Skulle vara skönt att höra vad andra tycker!

SvenskWithAttitude: När man kan äta mat och mår bra över sin vikt då har man ingen ätstörning? Har aldrig haft någon så min bild av det är så i alla fall.
Vad pratar du om? Vart skrev hen något om det?


Corint: Min fråga är väl om de kan omhänderta mig enligt LPT om jag vill skriva ut mig?
Vet tyvärr inget om SCÄ. Men ja.. läkare kan ändra från frivilligt till LPT om de anses det behövas. Har du googlat lite på stället och läst omdömen och så?

Hoppas d löser sig med tveksamheterna och att du trivs där.