Forumet - Schizofren

Schizofren

469 0 9

En gammal kompis till mig har en mamma som är schizofren, har träffat henne rätt många gånger, var som vilken människa som helst då. Hon sjuknar in lite då och då och får städmani och tror att någon är ute efter henne och hennes familj, så är rätt jobbigt hos dom ibland. Tror inte det är större chans att hon skulle mörda någon än någon icke-schizofren.


Hannaahannaa: får människorna för sig och skulle dom kunna döda en om det blir riktigt allvarligt?

Att få vanföreställningar osv är inte så vanligt som man kan tro, det som är det stora problemet är att man har svårt att sortera bort sinnesintryck vilket vanligt folk kan. Ser inte hur schizofrena skulle vara farligare än någon annan, det är mest fördomar.

Spana också in:


Hannaahannaa: Hej! Jag undrar om någon känner till något om sjukdomen schizofren? Eller vet någon som är det? vad får människorna för sig och skulle dom kunna döda en om det blir riktigt allvarligt?

Järn: Att få vanföreställningar osv är inte så vanligt som man kan tro, det som är det stora problemet är att man har svårt att sortera bort sinnesintryck vilket vanligt folk kan. Ser inte hur schizofrena skulle vara farligare än någon annan, det är mest fördomar.