Forumet - Schweiz kan förbjuda minaret-byggen

Schweiz kan förbjuda minaret-byggen

1082 0 24
Schweiz kan förbjuda minaret-byggen det bestämde det Schweiziska överhuset bestämde det ikväll och folkomröstningen kan hållas så tidigt som i September i år. Förslaget kommer också innebära att dömda flyktingar och deras familjer ska utvisas.

Förslaget gick igenom underhuset efter att det högerextrema partiet SVP hade samlat ihop 100 000 namnunderskrifter.
Förslaget har fått kritik utav regeringen, oppositionen, Amnesty. Samt att förslaget också strider emot Europeiska människorättskonvention och FN:s Flyktingkonvention.

Många är också oroliga att detta kan leda till en ökad antisemitism i Europa och den Europeiska Unionen. Samt att högerextrema partier kommer få större inflytande och därefter få igenom mer extrema lagar emot flyktingar och utrikesfödda.

Så hur ser UM på detta och vad kan vi göra för att stoppa det nya antisemitiska hotet emot?
Minaret (europeisk form av arabiskans minâra, "ljusplats", fyrtorn), är ett torn i anslutning till en moskébyggnad. Upptill är minareten omgiven av ett öppet galleri eller en balkong använt av muezzin (böneutroparen), för att kalla muslimerna till den rituella bönen, Salat. Minareten, som på visst sätt motsvarar de kristna kyrkornas torn, står vanligen inte i något fysiskt samband med moskén, utan är löst tillbyggd.

Capelon:

nya antisemitiska hotet


Capelon:

Många är också oroliga att detta kan leda till en ökad antisemitism


Jag kopplar inte [no-no]
Varför blir folk antisemitiska för att muslimer inte får bygga en minaret?

Spana också in:

Stringburka:

Kan tänkas att man använder "antisemitism" som "mot semiter", vilket inkluderar en hel del muslimer. Palestinier, t.ex., är ju semiter.


Antisemitism, av anti- och semiter, är fientlighet mot judar. Antisemitismen kan motiveras genom fientlighet mot verkliga eller inbillade drag hos den judiska religionen eller kulturen eller föreställda rasmässiga egenskaper. Termen myntades av Wilhelm Marr år 1879 för att ge det då oftast teologiskt motiverade judehatet ett sken av vetenskaplighet.[1] Begreppet har aldrig syftat på fientlighet mot s.k. semiter i allmänhet (exempelvis araber). [sad]

Capelon:

Det högerextrema partiet Swiss People's Party ville ha det i sin propagande för att kunna ge sig på utrikesfödda.


Då borde det ju bli hat mot alla utlandsfödda, inte bara de som räkas till semiter [no-no]
Nintendo:

Det är skillnad på att vara antisemit och antisionist [party]


Jag menar att t ex ett par italienska nationalistpartier är sionistiska, alltså är detta osannolikt:

Capelon:

Många är också oroliga att detta kan leda till en ökad antisemitism i Europa och den Europeiska Unionen.