Forumet - SD - 50-tal valkandidater med vit makt-förflutet

SD - 50-tal valkandidater med vit makt-förflutet

1735 0 42
Expo har nyligen gjort en granskning av SD som en kompis länkade till mig, tycker det är intressant vilka mörka filurer som gömmer sig i SD. Särskilt intressant är det att trots SD:s snack om att de rensat ut nazisterna så har Expo hittat fler nazistkopplingar i år än förra valåret.

"Valkandidater med vit makt-förflutet
2010-06-09 Sverigedemokraterna har inför årets val marknadsförts sig som att det är som vilket parti som helst. Men bland partiets kommunkandidater finns förintelseförnekare, vit makt-konsumenter och personer som rör sig i gråzonen till vit makt-världen.

Sverigedemokraterna hävdar om och om igen att partiet gjort upp med sitt förflutna. Men till varje val avslöjas kandidater som haft kopplingar till vit makt-miljön.

Inför varje val uppmärksammas Sverigedemokratiska kandidater som har ett förflutet inom vit makt-miljön eller som fortfarande stödjer rörelsen. Så även inför årets val. Skillnaden är att i år är siffran ovanligt hög.
Expos granskning visar att ett 50-tal sverigedemokrater har ett förflutet som partiet vill dölja.
– Jag tror inte att vi har större problem med kandidater med belastad bakgrund än vad riksdagspartierna generellt har, säger partiets pressekreterare Erik Almqvist.

Aktiva på nazistforum

Sedan ett par åt tillbaka finns det nazistiska forumet nordisk.nu. Forumet fungerar som en mötesplats för den så kallade nationella rörelsen. Expos granskning visar att över 30 av Sverigedemokraternas kommunkandidater har varit medlemmar på forumet. Några exempel:

Christian Hendlertz, ersättare för Sverigedemokraterna i Klippan, tillika kommunfullmäktigekandidat:
Uppgav i april 2007 på forumet att han var nationalsocialist. Vid samma tillfälle svarade han på frågan "tror du på förintelsen" med svaret: "absolut inte". Detta är inte första gången som Hendlertz dyker upp i nazistiska samanhang, han står sedan tidigare med i vit makt-bolagen Nordiska förlaget och Sniper records kundregister.

Anneli Thörnquist, kommunfullmäktigekandidat i Klippan:
Kallar sig Kvällsulv på det nazistiska forumet. I juni 2008 sökte hon kontakt med det nazistiska nätverket Aktivist Nordost efter att de hade börjar rekrytera aktivister via forumet.

Ibb Malmgren, kommunfullmäktigekandidat i Höör:
I augusti 2007 skrev Ibb följande inlägg på forumet:
"Det är vår, Sveriges och våra Germanska bröders plikt att försvara vår vita och västerländska kultur vi kan inte låta österns horder trampa på vår heliga mark, Fast först så måste man ju handskas med alla hinder som ligger i vägen, såsom, judar, invandrare, mona sahlin mm"
När Expo tar kontakt med honom angående sitt medlemskap på Nordisk säger han först att det stämmer, men efter att Expo läst upp hans inlägg ändrar han uppfattning.
– Det är sabotage. Det är väl du eller någon annan som har skrivit det.

Isak Nygren, kommunfullmäktigekandidat i Katrineholm:
Väldigt aktiv på nordisk.nu. Ansökte om medlemskap i det nazistiska Nordiska förbundet i juni 2008. Startade upp det nazistiska nätverket Reaktion Gripen i Södermanland i juli 2008.

"Kryptonazister" i partiet

Sverigedemokraterna har tidigare beskrivit utbrytarpartiet Nationaldemokraterna som "kryptonazister". I höstens val kandiderar flera personer som tidigare varit aktiva i just det partiet som Sverigedemokraterna anklagat för nazism.

Bernhard Axelsson, kommunfullmäktigekandidat i Östhammar:
Ställde upp för Nationaldemokraterna i valet 2002 och var medlem hos dem fram till 2003.

Sonja Bengtsson, kommunfullmäktigekandidat i Klippan:
Ställde upp för Nationaldemokraterna i valet 2002 och var medlem hos dem fram till 2004.
– Ordföranden här i Klippan, Jens Leandersson, har i flera år frågat mig om jag inte ska gå med i Sverigedemokraterna, berättar Bengtsson.

Eva Remnebratt, kommunfullmäktigeledamot i Haninge, tillika kommunfullmäktigekandidat:
Var tidigare aktiv inom Nationaldemokraterna och fungerade bland annat 2003 som ansvarig för återrekrytering i partiets Stockholmsdistrikt.
– Varför ska jag prata om Nationaldemokraterna med dig? Det får du väl prata med dem om, säger hon när Expo ringer henne.

Stöd till nazister

Expo avslöjade våren 2008 flera Sverigedemokrater som donerade pengar till nazistiska organisationer. Bland årets kandidater dyker det återigen upp bidragsgivare och konsumenter.

Tomas Holmberg, kommunfullmäktigekandidat i Vimmerby:
Donerade pengar till den militanta nazistorganisationen Svenska Motståndsrörelsen den 16 juni 2006.

Gustav Månstrand, kommunfullmäktigekandidat i Järfälla:
Beställde nazistpropaganda från det nazistiska bolaget Hammarslag 2006.

Peter Kronström, kommunfullmäktigekandidat, Kalmar:
Har över 10 års dokumenterat samröre med nazister. Deltog på nazistmöte ordnat av Smålands SA och Nationalsocialistisk Front utanför Nybro 1997. Blev kontrollerad av polisen i samband att Blood and Honour anordnade en vitmaktspelning i Tannåker i september 2003. Är aktiv på det nazistiska forumet nordisk.nu. På sin presentationsbild står han i en tröja med trycket Bärsärkarna, vilket är ett vit makt-band. På forumet gör han även reklam för samma band:
"nytt info bärsärkarna återförenas och kommer släppa outgivet material och möjligtvis en ny skiva. info finns på http://www.barsarkarna.se".
När Expo tar kontakt med honom, nekar han till uppgifterna, och vill inte kommentera hur hans namn dykt upp vid polisens kontroller.

Individuell bedömning

Erik Almqvist tycker att Sverigedemokraterna kan ha "ett gott samvete" när det gäller partiets kandidater.
– Självklart kan människor ändras med tiden, mogna ideologiskt och ändrar åsikter, menar han.
– Det måste bedömas från fall till fall.
Expos granskning av Sverigedemokraternas valkandidater kommer att fortgå och fler sverigedemokrater med koppling till vit makt-rörelsen kommer att presenteras under sommaren på expo.se"

http://expo.se/2010/48_3104.html

Kan även tillägga att detta är långt ifrån alla kopplingar mellan Sverigedemokrater och de mer öppet fascistiska grupperingarna. Särskilt ungdomsförbundet har en hel del mörka typer. Bl.a. har ju ordföranden Erik Almqvist handlat hos det nazistiska klädmärket Thor Steinar.

Vad tycker ni om SD:s kopplingar till grupper som Svenska Motståndsrörelsen (en grupp var medlemmar bl.a. mördat fackligt aktiva)?
Sheriffen:

Låt SM i smutskastning börja.


Tråden handlar om det faktum att SD är fullproppad med folk med ett Vit Makt-förflutet trots retoriken om att man lämnat fascismen bakom sig, inte om att du är för dum för att kunna skriva ett ordentligt inlägg. Gå till klotter-forumet om du vill spamma.

Spana också in:

Cowell:

Finns det rasister i SD? Vilken nyhet. [rolleyes]


Nej, det vet nog de flesta. Men att det finns öppna nationalsocialister är ju något som nämns ganska sällan, istället brukar det snackas om att de minsann inte är fascister längre utan har "rensat upp". Är ju dock ganska uppenbart att de bara skaffat lite bättre mediastrategi. När Jimmie Åkesson själv gick med var de ju fortfarande öppna nazister, varför går man med i ett fascistparti om man inte är fascist själv?
Bara Ta Allt:

Vad tycker ni om SD:s kopplingar till grupper som Svenska Motståndsrörelsen (en grupp var medlemmar bl.a. mördat fackligt aktiva)?


Vad jag hört så finns liknande kopplingar i moderaterna, folkpartiet, med mera. En invandrartjej från LUF avslöjade för länge sen att en kille i LUFS styrelse är nazist och har agerat rasistiskt, och att hon gått till EXPO om det, vet inte om det blev publicerat eller ej.
Sheriffen:

Låt SM i smutskastning börja.


Började för länge sen. EXPO är ju dock en tidning som finns för att granska er och andra främlingsfientliga, så ni kanske inte ska bli förvånade när de skriver kritiska artiklar om er. Ni är ju inte ett särskilt rumsrent parti på långa vägar, er budget höll ju inte alls t.ex och var jättemotsägelsefull och konstig. Hur ens befolkningsminskning skulle kunna ge mer resurser till staten, jättekonstigt.
Anarkandi:

Vad jag hört så finns liknande kopplingar i moderaterna, folkpartiet, med mera. En invandrartjej från LUF avslöjade för länge sen att en kille i LUFS styrelse är nazist och har agerat rasistiskt, och att hon gått till EXPO om det, vet inte om det blev publicerat eller ej.


Ja. Det är ju knappast en slump att 50% av de på SD:s vallista är avhoppade moderater. Men nu handlar tråden om SD främst.
Bara Ta Allt:

Ja. Det är ju knappast en slump att 50% av de på SD:s vallista är avhoppade moderater. Men nu handlar tråden om SD främst.


Det är ganska konstigt egentligen, såg t.ex om den unga centerpartiordföranden från västernorrland som hoppade över till SD av missnöje mot C, det är ju jättekonstigt för att även om allianspartierna visserligen är jättedåliga så representerar ju sverigedemokraterna ännu mer av skiten och bottenskrapet i deras rörelser.
Anarkandi:

Det är ganska konstigt egentligen, såg t.ex om den unga centerpartiordföranden från västernorrland som hoppade över till SD av missnöje mot C, det är ju jättekonstigt för att även om allianspartierna visserligen är jättedåliga så representerar ju sverigedemokraterna ännu mer av skiten och bottenskrapet i deras rörelser.


Borgare som borgare, höger som höger.
EXPO är ju grundad och drivs fortfarande av diverse vänster propagörer och kommunister och svensk-fientliga profiler, såsom Robert Aschberg, Kurdo Baksi m.f. Nu är ju Stieg Larsson död, dock. Vänster partiet har också en stark koppling med de våldsverkande fascisterna AFA, som på odemokratiska vägar stör och trakasserar Sverige och Nationaldemokraterna trots att man har tillåtelse att hålla torgmöten och parader.
Att det finns kandidater som diskuterar och intresserar sig för nationalism, identitarism och även extremare diton är ganska harmlöst. Tidigare sympatier och partitillhörigheter likaså... Det är trots allt åsikterna som är relevanta. Men en förklaring till varför man stödjer andra partier genom donationer och dylikt vore på sin plats.

Sen kan en hel del av det som Expo granskat kan tas med en nypa salt. Hade Jimmie Åkesson lånat en bok om Nazityskland på det lokala biblioteket så skulle man nog gärna stämplat honom som aktiv nazisympatisör.
"Vit-makt". Älskar massmedias etiketter de sätter på saker och ting som alltid är helt felaktiga. Det värsta är folk som dessutom tror på de och själva börjar använda etiketterna som t.ex. expo och massmedia skapat.

Hos Aftonhoran är du en "vit-makt" aktivist om du är nationalist, om du är nationalsocialist så är du "vit-makt" gånger 1000 och en riktig dödsnazist som hatar allt så mycket att de går runt och spyr och mordhotar allt de ser.

Inte minst för att Expo en statligt finansierad rörelse med Robert Aschberg i täten som går ut på att förfölja folk som värnar om Sverige och svenskar. Helt enkelt, Expo - statligt finansierad, går ut på jakt efter svenska nationalister. Dessa blir jagade som folk- och landsförrädare och behandlade som det, när dessa är de enda som faktiskt bryr sig om landet och folket. Expo och dess följeslag är de riktiga fascisterna, de riktiga förrädarna vi bör stänga ut.