Aviseringar
Rensa alla

SD måste få 51% för att få inflytande innan 2022.


Hjälten: Nej, men det var det jag sa som hon svarade att så var praxis.

Fast du missuppfattade henne med vad hon mena med praxis.


   
SvaraCitera

Nachac:

Vad kallar du Vänstern för.

Vänstern står ju bakom Löfvens budget och stödjer regeringen.


   
SvaraCitera

Nachac:

Vad kallar du Vänstern för.

Vänsterparitet? Eftersom de stödjer regeringen och röstar för deras budget så är de ett stödparti till regeringen.

Ungefär såhär:

Regeringsparti = Sitter i regeringen = MP + S
Stödparti = Stödjer regeringen men sitter ej själva i regering = V
Fejk oppositionsparti = Stödjer inte regeringen aktivt, men släpper samtidigt fram regeringen och deras politik = M + C + FP + KD
Oppositionsparti = Motarbetar regeringen och deras politik aktivt = SD


   
SvaraCitera

tevepro:

Fast du missuppfattade henne med vad hon mena med praxis.

Nej, om möjligt var det hon som missuppfattade mig.


   
SvaraCitera

N.W: Vänsterparitet? Eftersom de stödjer regeringen och röstar för deras budget är de ett stödparti till regeringen.

Vilken simpel världsbild. Vänsterpartiet har varit med och förhandlat fram regeringens budget och stödjer den därför, men de är utestängda från de aktuella förhandlingarna med Alliansen. De är ett oppositionsparti som kommer hålla med regeringen i vissa frågor och vissa inte, precis som vilket oppositionsparti som helst. Alliansen motsätter sig regeringen, men motsätter sig SD mer, vilket inte gör att de förlorar sin roll som oppositionsparti. De kommer ju motsätta sig sakfrågor, oavsett. Definierar man oppositionsparti som partier som inte motarbetar SD blir SD förstås enda oppositionsparti, inte annars.


   
SvaraCitera

Hjälten: Vänstern står ju bakom Löfvens budget och stödjer regeringen.

Vänstern står bakom budgeten eftersom de varit med och förhandlat fram den, men de stödjer inte regeringen i sin helhet.


   
SvaraCitera

Nachac: De kommer ju motsätta sig sakfrågor, oavsett

Sakfrågor som de kommit överens om att inte bryta ur budgeten. Alliansen kan ju i nuläget inte kritisera varken regeringen i sin helhet eller enskilda förslag i budgeten eftersom de hade chansen att stoppa det, men valde att inte göra det.


   
SvaraCitera

Hjälten: Sakfrågor som de kommit överens om att inte bryta ur budgeten. Alliansen kan ju i nuläget inte kritisera varken regeringen i sin helhet eller enskilda förslag i budgeten eftersom de hade chansen att stoppa det, men valde att inte göra det.

Naturligtvis kan de kritisera regeringens politik trots att de släppt igenom den för att motverka ett större ont. De kan anta rollen av ansvariga som släpper igenom en regering de motsätter sig för att undgå kris.


   
SvaraCitera

Nachac: Vänstern står bakom budgeten eftersom de varit med och förhandlat fram den, men de stödjer inte regeringen i sin helhet.

De motarbetar den inte iaf, vilket gör att de inte kan klassas som ett oppositionsparti.


   
SvaraCitera

Nachac: Naturligtvis kan de kritisera regeringens politik trots att de släppt igenom den för att motverka ett större ont. De kan anta rollen av ansvariga som släpper igenom en regering de motsätter sig för att undgå kris.

Inte om de vill verka trovärdiga. Då bevisar de bara att de bryr sig mer om att stänga ute SD än att få igenom sin egen politik och det kommer de att förlora många väljare på.


   
SvaraCitera

Hjälten: De motarbetar den inte iaf, vilket gör att de inte kan klassas som ett oppositionsparti.

Jo. De har, och kommer att, motverka enskilda förslag som regeringen lägger fram. Med eran logik hade ju SD slutat vara oppositionsparti om regeringen faktiskt hade bjudit in dem till förhandlingar.


   
SvaraCitera

Hjälten: Inte om de vill verka trovärdiga. Då bevisar de bara att de bryr sig mer om att stänga ute SD än att få igenom sin egen politik och det kommer de att förlora många väljare på.

Fast det stämmer ju inte heller. De hade inte fått igenom sin egen politik, de hade orsakat nyval, vilket är osäkert. De ser det som en prioritet att utestänga SD, vilket är konsekvent och så är enda alternativet att samarbeta över blockgränserna. Skulle de inte göra så här skulle det antingen leda till kris eller ett samarbete med SD, av vilka båda minskar Alliansens legitimitet.


   
SvaraCitera

Nachac: Vilken simpel världsbild. Vänsterpartiet har varit med och förhandlat fram regeringens budget och stödjer den därför, men de är utestängda från de aktuella förhandlingarna med Alliansen. De är ett oppositionsparti som kommer hålla med regeringen i vissa frågor och vissa inte, precis som vilket oppositionsparti som helst. Alliansen motsätter sig regeringen, men motsätter sig SD mer, vilket inte gör att de förlorar sin roll som oppositionsparti. De kommer ju motsätta sig sakfrågor, oavsett. Definierar man oppositionsparti som partier som inte motarbetar SD blir SD förstås enda oppositionsparti, inte annars.

Haha, nej nachac. Nu är du bara desperat. Stödjer man en regering och röstar för den så kan man inte bli sedda som ett oppositionsparti. Det handlar om att aktivt motsätta sig en regering och rösta mot den. Det gör naturligtvis inte Vänsterpartiet, av självklara anledningar, och numera inte heller alliansen. SD är därför det enda oppositionspartiet i Sverige. Vill man bli av med svetsaren finns det bara ett alternativ. 


   
SvaraCitera

alliansen "tar ansvar" genom att låta bli att gå i opposition mot regeringens budget, väl? så åtminstone i den kontexten kan man säga att SD är enda oppositionsparti. och det är en ganska viktig sådan.

vet inte varför ni måste försvara alliansen och till och med V som oppositionspartier. det parlamentariska systemet rymmer ändå inget mått av ädel tävlan och att låta folkets röst bli hörd etc. att vara i opposition är inget mer än ett visst läge i ett spel.


   
SvaraCitera

N.W: Haha, nej nachac. Nu är du bara desperat. Stödjer man en regering och röstar för den så kan man inte bli sedda som ett oppositionsparti. Det handlar om att aktivt motsätta sig en regering och rösta mot den. Det gör naturligtvis inte Vänsterpartiet, av självklara anledningar, och numera inte heller alliansen. SD är därför det enda oppositionspartiet i Sverige. Vill man bli av med svetsaren finns det bara ett alternativ.

Nachac: Med eran logik hade ju SD slutat vara oppositionsparti om regeringen faktiskt hade bjudit in dem till förhandlingar.


   
SvaraCitera