Forumet - SD sjunger upp

SD sjunger upp

311 0 11
http://www.vk.se/Article.jsp?article=267645

I början av januari höll Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) konferenser på färjan till Tallinn. Med på resan var en reporter som Kaliber som gått med som medlem. Hon dokumenterade möten med dold mikrofon och kamera. Även sådant som yttrades informellt i barer och hytter bandades.

En kväll sjöngs det för fulla halsar i en hytt. På inspelningen hörs SDU-ordföranden Erik Almqvist i låten Folkligt uppror med gruppen Fyrdung, som tillhör den så kallade vit makt-sfären där musiktexterna har nazistiskt eller rasistiskt budskap.

Deltagarna sjöng även till bandet Svensk ungdom, som verkar i samma genre, samt några rader ur Friheten leve, en kampsång från den svenska nazismen på 30-talet.

...


Erik Almqvist förklarar att konferensdeltagarna satt och sjöng i timmar. Förutom ren schlager betade de också av socialistiska och kommunistiska alster som till exempel Internationalen och Sången till Stalin.

-Våra ungdomar är politiskt intresserade och tycker om musik av den här karaktären. Det är skojigt efter att ha druckit några öl, säger han till TT.

-Det är ju inte på allvar, ingen av oss har lagt någon som helst politisk värdering i detta.


okej för att media gillar att kritisera precis allting som är det minsta politiskt inkorrekt, och det är inte direkt som att SD för den stora massan framstår som något annat än slipsnazister, men det är inte som om de är de är ensamma om denna lilla hobby. om vi för en sekund utgår från att de inte är judegasande nazister hela bunten och ställer oss frågan: vem av oss har aldrig sjungit med i en nazistisk kampsång? låt den som är fri från synd kasta första stenen, som jesus hade sagt (innan han började skråla med i horst wessel lied).
youtubeklipp bifogat i studiesyfte. visst är det medryckande? [y]

inga judar eller negrer har skadats genom skrivandet av denna tråd, kthxbye [party]

Spana också in: