Forumet - SD starkt fram i LO - okunskap eller rationellt val?

SD starkt fram i LO - okunskap eller rationellt val?

4839 0 36

SD går just nu starkt fram bland LO facket och just nu kan så mycke som 16.8% tänka sig att rösta på dem, vilket betyder att så mycket som var sjätte ansluten i nuläget är en sverigedemokrat (räkna bort blankröstare så får ni det att lättare gå ihop). Snittet för transport är lite högre, där är det 20%, byggnads bräcker det dock med hela 30%. Anledningen till det stora stödet generellt är att SD attraherar män, unga som gamla, förstagångsväljare och där man vidare är överrepresenterade ökar också SD's stöd proportionerligt. Rent politiskt så rör det sig även om yrkesspecificika problem som förbunden brottas med. Stödet innebär att SD nu är det näst största partiet efter S, och det har man hämtat mestadels från allianspartierna (M) som nu sammantaget erhåller lägre stöd än SD.

Med Yrkesspecificika problem avses lönedumpning, försämrade villkor, hårdare konkurrens och massarbetslöshet -  där det mesta är en följd av den förda invandringspolitiken.

Arbetsmarknaden är inte i balans och medlemmar upplever att inget parti tar upp problematiken och vänder sig därför till SD då invandringspolitiken upplevs som det mest uppenbara hotet för deras anställning.

Artikeln bekräftar till en början SD's arbetarprägel. Det bekräftar även att människor är oroliga för att kunna behålla sina jobb med den konkurrens som finns och känner att sänka utbudet av arbetskraft vara den viktigaste åtgärden för att säkerställa sin fortsatta anställning och inkomst. Det föreligger alltså inga rasistiska motiv som man som regel utgår ifrån när det framkommer att någon sympatiserar med SD, eller okunskap då problemet är verkligt och där det bara finns ett parti som talar om det. Skulle väldigt gärna vilja höra vad alla sedvanliga SD-bashers har att säga om SD's stöd, motiv och eventuellt ifall er ståndpunkt kvarstår - hur ni fortfarande kan koka ner det till rasism. 

– Våra medlemmar är utsatta för massiv social dumpning. Inom åkerinäringen råder i princip fri arbetskraftsinvandring. Branschen har blivit ett eldorado för ekonomisk brottslighet. Mycket få utländska förare följer de regler som finns för exempelvis cabotage.

– Medlemmar som har kört lastbil i 25–30 år lyfts plötsligt ut ur hytten, därför att det råder fri tillgång på billigare utländsk arbetskraft. Inget parti har tagit tag i frågan, inte heller Socialdemokraterna har varit tydliga om att ordning och reda ska gälla på arbetsmarknaden. Då faller våra medlemmar lätt för Sverigedemokraternas populistiska budskap. De säger: ”SD talar klarspråk medan andra hukar”.

http://arbetet.se/2013/11/20/transportare-och-byggare-stoder-sd/

Finns mer att läsa i en liten äldre artikel med.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/sd-starkt-framat-i-lo-leden

Först och främst är det så att SD växer i alla grupper, kvinnor, män, unga, äldre, arbetare och akademiker för att man har bäst politik. Ser man bara på enskilda frågor så är troligtvis SD det parti som tycker likadant som svenska folket i flest frågor. Så ser man på alla grupper är det inte konstigt att SD växer i allmänhet. 

Anledningen till att man särskilt växer bland arbetare och bland LO-medlemmar är att dessa grupper är de som drabbas hårdast av dagens massinvandringspolitik. Större brottslighet i arbetarklassområden, försämrad kvalité i välfärden, högre skatter och kanske framförallt arbetskraftsinvandring som konkurrerar ut svenska arbetare är några av konsekvenserna från den misslyckade invandringspolitiken som drabbar dessa grupper särskilt hårt.

Svårare än så är det inte.

Spana också in:

NiklasW: Först och främst är det så att SD växer i alla grupper, kvinnor, män, unga, äldre, arbetare och akademiker för att man har bäst politik. Ser man bara på enskilda frågor så är troligtvis SD det parti som tycker likadant som svenska folket i flest frågor. Så ser man på alla grupper är det inte konstigt att SD växer i allmänhet.
SD är långt mer in-touch med verkligheten än vad övriga riksdagspartier är. Politiker brukar skolas tidigt, och traditionen är mer etablerad i de riksdagspartier som suttit vid makten längst. Ett gap mellan väljare och sympatisör uppstår då man i allt högre grad ser lösningar till problem som är utom ramen för den vanlige väljaren är beredd att skriva under på, samtidigt som väljaren har få till inga alternativ till att egentligen påverka samhället i sin önskvärda riktning då konsensus mellan partier råder inom i stort sett alla stora frågor. Politikerföraktet är och har varit etablerat under lång tid i sverige och som ett nytt och fräscht ansikte som inte delar etablissemangets uppfattning gällande radikalfeminism, invandring, mångkultur etc fyller SD sin viktigaste funktion.

SD ökar inom LO eftersom arbetarklassen drabbas hårdast av det mångkulturella samhället. Överklassen och medelklassen kan köpa sig bort från mångkulturella områden och gör även detta i hög utsträckning. Kvar i billiga otrygga invandrartäta områden blir låginkomsttagarna, utan möjlighet att flytta. De flesta arbetar heltid dag ut och dag in med bara ett par tusenlappar kvar efter mat och hyra. Samtidigt går en stor del av deras skattepengar åt till att bekosta en ansvarslös invandringspolitik. Ja man kan undra varför SD ökar inom dessa grupper... Oskyldig

Sverige är en av världens mest öppna länder . Du som bor i Sverige och är uppfödd här borde tänka igenom vilket samhälle ni vill era barn och barn barn  ska få . Gäng krig ,araber syrier Svenskar mångkulturell mix som hatar varandra . Stäng Sveriges gränser och satsa på en mångfald med bättre livs kvalitet och med bättre resurser som vi inte redan har tillräckligt med Problem ?  

Mångkulturella samhällen Går under rätt fort se bara tbx på Människans historia finns tydliga exempel !  


mynona: man får en varm nostalgisk känsla av dem
Kan hålla med dig om det, när det gäller vissa trådar (speciellt gamla olåsta trolltrådar som i alla fall jag brukar få ett skratt av), dock är dessa trådar inte sådana. Eller det beror på hur man ser dom - läser man dom inlägg av folk (tänker mest på time och rödinga) som tagit sig tid att felbevisa NiklasW (bland annat) så har dom också till viss del en underhållande faktor - dock har sådana trådar inte bumpats än, hmm... jag undrar varförMycket glad

NiklasW: Haha, jaha, och detta är ett faktafel och inte snarare en politisk uppfattning?
Ja, det är ett faktafel att säga att arbetarklassen drabbas hårdast av ett mångkulturellt samhälle - det stämmer inte. Outsourcing har inte med ett mångkulturellt samhälle att göraSover


Hjärta
Storchen84: Ja, det är ett faktafel att säga att arbetarklassen drabbas hårdast av ett mångkulturellt samhälle - det stämmer inte. Outsourcing har inte med ett mångkulturellt samhälle att göra
Vad exakt innebär "outsourcing" i det här fallet? Vad har du för underlag och argument för att det är "outsourcing" som gör att SD växer inom LO? Jag själv har nämligen lagt fram flera argument och anledningar till varför det är mångkulturen som gör att SD växer inom LO.