Forumet - SD vill registrera fångars ursprung

SD vill registrera fångars ursprung

4527 0 56
I en motion till Riksdagen vill Kent Ekeroth, SD, att lagen ska ändras och att Kriminalvården ska registrera om fångar som är svenska medborgare har en eller två utlandsfödda föräldrar. 

Ekeroth berättar att varken ras eller etnicitet skulle behandlas, men att det skulle finnas rum för Kriminalvården och andra myndigheter att registrera ursprungsnationaliteten på föräldrarna till brottslingarna. Det här bör enlig Ekeroth göras för att: "förstå samhällsutvecklingen eftersom kultur och värderingar inte försvinner bara för att någon erhållit ett medborgarskap". Han har lagt precis samma motion både 2012 och 2013 men både konstitutionsutskott och kammare har avslagit dem.

Vad tycker ni om det här? Kan det fördjupa förståelsen för om specifika kulturella krafter är en orsak som göder brottslighet? Eller är det bara ovetenskapligt snicksnack med nazivibbar? Bra, men rädd att det ska användas i smyg för dåliga ändamål? Är det kanske alla tre och samtidigt eller tycker ni något helt annat? Dela med er!
Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.
Senast ändrad 14 Dec 2014, 12:49 av Zymba

Spana också in:

Vad är felet med att föra statistik över ursprung på brottslingar?

Låt oss säga att en stöldliga ifrån ett avlägset land kom till Sverige en snabbis med ett par lastbilar för att råna lite butiker och råka raka vägen till sitt hemland, men att våra poliser lyckades gripa dessa personer. Ska vi då låtsas som att det är en gäng med Svenskar som poliserna satt i fängelset?