Forumet - SD vs Islam

SD vs Islam

1988 0 37

Spana också in:

I grunden är det ju samma kvinnosyn det handlar om: en kvinna ska uppträda och uppföra sig på ett visst sätt på grund av sitt kön, hennes naturliga plats är den som barnafödande och hushållsarbetande hemmafru. Därefter kan utanpåverket skilja sig åt, och patriarkatet är ju i Sverige betydligt mer nedtonat. Men den patriarkala kärnan är ju densamma, och därför kan kärnan också urarta till samma slutresultat. Den har bara utvecklats till ett mer långtgående stadium i de länder där islam utvecklats, det är allt, och eftersom kärnan är densamma finns potentialen till samma urartning överallt
Islam är ingen person, har varken någon riktlinje,partiprogram eller någonting som gemene muslim måste stå för. För det mesta så propageras kvinnosynen etc fram och mobbas fram i form av normer och spöstraff. Har Tex Shiamuslimer samma kvinnosyn som Tex islamistiska queer muslimer? 

Självklart så kan man mobba fram tolkningar i form av normer och offentliga spöstraff långt ifrån ett islamologiskt perspektiv utan de maktgalna gubbarna mobbar/propagerar fram det ifrån koranen, sunnah etc ifrån ett tankesätt att man vill kontrollera. De enda som kan sätta stopp för det är muslimer själva, men de behöver hjälp av oss. 

Weeaboo:
Du kan vara en sverigedemokrat som fast ändå inte sympatisera med dem på den specifika punkten. En sympatisör håller inte med sina partier i exakt allt, precis som religiösa inte tillämpar allt som står i sin heliga bok.
Jo, men att vara religiös är ju en praktik, och ett sätt att vara. Där kan man ju fritt välja vad man ska lägga fokus tillsammans med andra muslimer. Om man röstar på SD så röstar man på dålig kvinnosyn. Om man sympatiserar men inte röstar på SD så är det jämförbart. 

Petros Synthea: Jo, men att vara religiös är ju en praktik, och ett sätt att vara. Där kan man ju fritt välja vad man ska lägga fokus tillsammans med andra muslimer. Om man röstar på SD så röstar man på dålig kvinnosyn. Om man sympatiserar men inte röstar på SD så är det jämförbart.
Jag förstår din tankegång men nej, men det är onödigt långsökt och hårklyverier. Det blir faktiskt samma kollektiva skuld som man skulle kunna lägga på vanliga muslimer för det exempelvis IS gör då de bevisligen tillber samma gud och samma profet. Sedan är jag inte av åsikten att SD har en dålig kvinnosyn eller närmelsevis så extrem som den som existerar inom Islam. Den synen som existerar i mellanöstern fortfarande har varit väck i mer än 100 år här. Man måste som sagt hata SD för att kunna tycka annat.

Weeaboo: Det blir faktiskt samma kollektiva skuld som man skulle kunna lägga på vanliga muslimer för det exempelvis IS gör då de bevisligen tillber samma gud och samma profet.
Nej, definitivt inte. 


Weeaboo: Sedan är jag inte av åsikten att SD har en dålig kvinnosyn eller närmelsevis så extrem som den som existerar inom Islam.
Sant. Om IS klassas som "Islam". Man har ju helt olika uppfattningar, och därav så är det olika ideologi. Som att jag skulle göra SDare ansvariga för Breivik eller Neo-Nazister. Och det kanske finns en sådan koppling, många menar att det gör det. Men det är ändå olika ideologier även om man kanske delar saker. 
Petros Synthea: Totalt irrelevant. Om man röstar på SD så får det effekter. Som det inte får om man bara sympatiserar med SD.
Det är ju inte irrelevant. Visst sker det en annan form av styrning i exemplet med SD men sverigedemokrater skriver per automatik inte under på all politik även om man röstar för det partiet ändå. För det kan du mer skylla på vårt klumpiga politiska system som inte erbjuder sina medborgare rätten att tycka till vid individuella frågor utan måste köpa ett helt paket när man går och röstar.