Aviseringar
Rensa alla

segregaton


Ämnesstartare

hur kan boendesegregation leda till kriminalitet och arbetslöshet? snälla svara utförligt 


   
Citera

är det här ännu en läxa eller?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

wineing:
är det här ännu en läxa eller?

det är samma skit i samhällskunskap då vi har en inlämingsuppgift. kan fan inte hitta några bra källor som tydligt visar hur och varför boendesegregation leder till ökad arbetslöshet och kriminalitet. tacksam om du har bra källor


   
SvaraCitera

nej han undrar nog genuint och det


   
SvaraCitera

Segregaton låter som en Pokémon från nån av de där generationerna som man aldrig riktigt fick ett grepp om. Utvecklingen av Migraton.


   
SvaraCitera
evene

Människor som har svårt att integreras i samhället hamnar utanför, därför bor de ofta på samma plats. Att vi saknar ett bidragstak gör att det inte lönar sig att arbeta utan gör det mer värt att leva på A-kassa istället för att jobba, därav arbetslöshet. Arbetslösheten kan väl säkert leda till kriminalitet också. Människor som inte har jobb säljer droger för att tjäna mer pengar, tid är något som inte är knapert för dom. 


   
SvaraCitera

Tänker på en långsammare subgenre av reggaeton


   
SvaraCitera
Cobrak

Tickstart:
Tänker på en långsammare subgenre av reggaeton

haha ja men typ så


   
SvaraCitera

Det är väl det där när väldigt mycket människor med samma eller olika ursprung hamnar i samma område och som pratar samma språk och därav inte integrerar sig i det svenska samhället eller lär sig någon svenska då de inte har något behov av det. Det kan vara så att kulturella skillnader då blir stora och begår man hedersvåld eller hedersmord och polisen arresterar folk kanske folk blir sura och börjar att hata polisen, eller så är det svårt att få jobb och tjäna pengar (alternativt så tjänar man för lite på de jobb man kan få) och då drogförsäljning kan generera stora pengar snabbt så blir folk kriminella.


   
SvaraCitera

Jag tror nog att kriminaliteten beror på att folk har svårt att få jobb och även om de får jobb får de ett låglönejobb och eftersom att de tror att ''alla svenskar är rika'' får man stjäla deras pengar'', när man ändå får stjäla deras pengar kan man lika gärna tjäna stora pengar på droghandel när man ändå är kriminell och polisen är ute efter en skaffar man vapen osv.


   
SvaraCitera