Forumet - segregaton

segregaton

655 0 9

Spana också in:

Människor som har svårt att integreras i samhället hamnar utanför, därför bor de ofta på samma plats. Att vi saknar ett bidragstak gör att det inte lönar sig att arbeta utan gör det mer värt att leva på A-kassa istället för att jobba, därav arbetslöshet. Arbetslösheten kan väl säkert leda till kriminalitet också. Människor som inte har jobb säljer droger för att tjäna mer pengar, tid är något som inte är knapert för dom. 
Det är väl det där när väldigt mycket människor med samma eller olika ursprung hamnar i samma område och som pratar samma språk och därav inte integrerar sig i det svenska samhället eller lär sig någon svenska då de inte har något behov av det. Det kan vara så att kulturella skillnader då blir stora och begår man hedersvåld eller hedersmord och polisen arresterar folk kanske folk blir sura och börjar att hata polisen, eller så är det svårt att få jobb och tjäna pengar (alternativt så tjänar man för lite på de jobb man kan få) och då drogförsäljning kan generera stora pengar snabbt så blir folk kriminella.
Jag tror nog att kriminaliteten beror på att folk har svårt att få jobb och även om de får jobb får de ett låglönejobb och eftersom att de tror att ''alla svenskar är rika'' får man stjäla deras pengar'', när man ändå får stjäla deras pengar kan man lika gärna tjäna stora pengar på droghandel när man ändå är kriminell och polisen är ute efter en skaffar man vapen osv.