Forumet - sekulärism vs islamism

sekulärism vs islamism

2632 0 41

Spana också in:

Det säger väl sig självt att jag som är individualist anser att livet är till för utveckling och självförverkligande föredrar sekularism som tillåter individen att leva fritt är att föredra framför islamism eller någon annan ideologi/tro som tvingar människan att vara en massproducerad kopia av alla andra av samma slag - det är ju av samma orsak jag avskyr tex nationalism. Jag skulle dock inte kämpa emot islamismen lika lite som jag skulle kämpa emot någon annan diktatur; jag har åtminstone i nuläget inte den livskraft som är nödvändig att göra något annat i ett sådant scenario än att färga vattnet i badkaret rött. Vill man ha något slags tappert Jeanne d'Arc -tal av mig måste det till att man redan har tillfångatagit mig och dömt mig till döden, då kan det arta sig till någon dramatisk filmscen med ödesmättad musik och stora ord med alla tillbehör.

mynona: Det säger väl sig självt att jag som är individualist anser att livet är till för utveckling och självförverkligande föredrar sekularism som tillåter individen att leva fritt är att föredra framför islamism eller någon annan ideologi/tro som tvingar människan att vara en massproducerad kopia av alla andra av samma slag - det är ju av samma orsak jag avskyr tex nationalism. Jag skulle dock inte kämpa emot islamismen lika lite som jag skulle kämpa emot någon annan diktatur; jag har åtminstone i nuläget inte den livskraft som är nödvändig att göra något annat i ett sådant scenario än att färga vattnet i badkaret rött. Vill man ha något slags tappert Jeanne d'Arc tal av mig måste det till att man redan har tillfångatagit mig och dömt mig till döden, då kan det arta sig till någon dramatisk filmscen med ödesmättad musik och stora ord med alla tillbehör. 
du borde skriva en bok, du är bra på att skriva.

ariba:
när är den klar och hur får man tag på den?
Tänker utgå ifrån att den kommer att säljas i bokhandeln när den är klar, under psedonym givetvis. Vet inte när den blir klar=S Behöver dels mer tid från studierna för att få tid över att skriva på den, och dels mer bollplankande, men får jag det kan det säkert gå ganska snabbt. Hoppas jag kan få den tiden snart
Islamism är inte dåligt, det är radikal islamism som är dåligt. Vilken även många inom vänstern tycker då de endast är emot radikal islamismen, men vanlig islamism har de inget emot, snarare så är islamism en god vän till den västerländska vänstern och kommer alltid vara det. islamism och västerländska vänstern har samma mål (jämnlikhet, anti-imperalismen, anti-rasister, etc).

det som islamister anser är att krig, förtryck, homofobi, misogyni och våld inte är okej. Så hur kan då islamism vara dåligt? Om vi ska döma alla islamister för vad radikala islamister gör, ska vi då inte döma alla demokrater för vad sverigedemokraterna gör?

Exempel på radikal islamism: ISIS, Boko Haram, Al-Qaudia, Al-Shaabab.

Exempel på vanlig islamism: AKP, Muslimska brödrarskapet, Al-Nour, Hamas, Fatah, Hizbollah, Hizb-ut-tahir.

Sekulära samhällen som de kommunistiska har dödat miljoner av människor medans islamistiska samhällen aldrig massmördat. Värt att påpekas. Dessutom så existerar inte rasism bland muslimer vilket det gör bland ateister och kristna.

Låt inte rasister ge er fel bild av vad islamism egentligen är.