Forumet - Sele och koppel på barn

Sele och koppel på barn

3837 0 78

Spana också in:


En apas melankoli: Håller man dom i handen

Kopplet, ja. Eller kanske har det fastbundet på jackan eller ngt. Men det tar ju bort all närkontakt med barnen. Ungen blir ju som en av icapåsarna typ. Men det finns ju säkert fördelar, men jag skulle nog inte skynda iväg för att köpa ett om jag hade barn.
En av mina föräldrar brukade gå på barnpromenad med någon tant och hennes hundar ibland. Tanten höll i/hade fastsatt i kappan ett snöre och alla barnen fick hålla i snöret för att ingen skulle komma bort. Så gick de runt så i stan och stannade vid lekparker etc. Detta skulle väl ej accepteras nu pga ingen visste väl ngt om den där tanten egentligen.

isola: Kopplet, ja. Eller kanske har det fastbundet på jackan eller ngt. Men det tar ju bort all närkontakt med barnen. Ungen blir ju som en av icapåsarna typ. Men det finns ju säkert fördelar, men jag skulle nog inte skynda iväg för att köpa ett om jag hade barn.
Inte jag heller, känns lite ofränt. Jag var i hundkoppel ibland när jag var barn.

isola: En av mina föräldrar brukade gå på barnpromenad med någon tant och hennes hundar ibland. Tanten höll i/hade fastsatt i kappan ett snöre och alla barnen fick hålla i snöret för att ingen skulle komma bort. Så gick de runt så i stan och stannade vid lekparker etc. Detta skulle väl ej accepteras nu pga ingen visste väl ngt om den där tanten egentligen.
Jag fattar ingenting.. var det bara random barn? :-S

isola: Läskigt. Skulle aldrig våga bo med barn där. Men bättre är väl då att hålla barnet i handen/låta hn åka åkbräda el dyl pga någon kan ju hylsa av kopplet från selen utan att man märker.

Det är inte så att folk använder dem som hundkoppel(det finns säkert de som gör det, men det är inget jag förespråkar) utan man har dom utöver att man håller handen eller bär barnetGlad

isola:

Läskigt. Skulle aldrig våga bo med barn där. Men bättre är väl då att hålla barnet i handen/låta hn åka åkbräda el dyl pga någon kan ju hylsa av kopplet från selen utan att man märker.
tror mer att det är så att man håller barnet i handen men har selet om hen skulle springa iväg lite. då " känner" man ju det hela tiden.