Forumet - Septum, är det värt det?

Septum, är det värt det?

1758 0 21
Jag är, och har vart ett tag nu, taggad på att pierca septum.

Det är en sjukt snygg piercing och jag har redan labret i mitten av läppen så det är en snygg kombination av piercings. [cool]

Mitt problem då är att jag, tyvärr, är en allt för orolig människa som oroar mig för infektioner och annat som man hört.

Jag har haft piercing i sidan av läppen (förra året) och dum som jag var tog jag ut den när jag duschade (hade haft den i över 6 veckor och bytt till ring) och sen ringde en kompis till mig när jag duschat och jag glömde sätta i piercingen igen på ca 5 timmar (sjukt dumt) och när jag skulle sätta i den igen så gick det såklart inte. Jag tillslut efter 2 timmars ohygieniskt och upprivet piercinghål senare fick jag trycka igenom den skrovliga ringen och såklart blev piercingen uppsvullen och läppen är det fortfarande lite.

Jag hade problem med den i ungefär ett år innan jag bestämde för att ta ut den. Jag har dels fått ett "hårt streck/spår" som antagligen är en uppsvullen nerv/vävnad och det är sjukt jobbigt för jag kommer antagligen inte att kunna pierca där någonsin (förresten, är det någon som känner igen sig?)

Så jag är, som sagt, ganska orolig för infektioner i näsan eftersom att näsan är ett av de "farligaste" ställerna att pierca på eftersom att man kanske förstör någon nerv som kan leda till förlamning and shit.
Jag har dels hört att det kan lukta otroligt äckligt och att det kan samla på sig död hud även efter läkningen.
Vissa säger att det läker jätte fort och andra säger att det kan ta måndader innan det läker. Fast det beror ju såklart på vilken sorts läkhud man har.

Så jag undrar, är det verkligen värt pengarna att pierca septum?

Spana också in:

IronSparrow:

Så jag är, som sagt, ganska orolig för infektioner i näsan eftersom att näsan är ett av de "farligaste" ställerna att pierca på eftersom att man kanske förstör någon nerv som kan leda till förlamning and shit


Pure bullcrap, my dear.
För att få till förlamning krävs det att du är djuuupt nere i nervbanorna och grejar. Typ ryggmärgsdjupt.
Fattar inte hur folk fortfarande kan gå på den myten :C

Näe, sköter du om det och ger tusan i att ta ur smycket när du duschar (det ska ju sitta i tills det är läkt, helst!) så lär det gå som en dans.

IronSparrow:

Jag har dels hört att det kan lukta otroligt äckligt


Jupp. Jag har 7 piercingar varav 2 stycken brukar stinka emellanåt, bara så där. Men så är det :p
Om det är värt avgör du själv.

Jag har själv septum, tycker det är snyggast när det är töjt med.

Rent generellt sett är det en väldigt lättläkt piercing. Och det där med förlamning är bara en myt. Man träffar alltid nerver, men alla stora nerver ligger på djupet.

Och ja, det brukar lukta. Lite olika från person till person, min luktar i princip alltid. Men den är töjd till 16mm just nu. Töjda septum piercingar luktar mer i princip.
Ooo1ooO:

Bonus frågor:
Hur fan gör man när man är förkyld och snoret rinner? Måste ju bli rätt så äckligt. Blir den inte helt nerkladdad och grejer? Och hur gör man när man snyter sig? Den måste ju vara ivägen...


Man får snora helt enkelt!

Blir så jävla fuktigt speciellt när man har stor ståltunnel och är förkyld har jag märkt.

Jag brukar ej snyta mig så ofta, men tar ut mitt septumsmycke om jag skall göra det. Blir svårt/klumpigt annars.