Forumet - Serien skam, serien är påminner inte om det verkliga livet?

Serien skam, serien är påminner inte om det verkliga livet?

1057 0 11
Hej! Serien skam känns eller är inte verkligen alls enligt mig. Alltså ja menar serien försöker spegla hur dagens ungdomar i gymnasie åldern har det egentligen, så är det inte för mig eller hur känner ni det? Dom festar varje helg och det är hur lätt som helst med tjejer och dom ska göra saker hela tiden. Dom har även oändligt med kontakter och vänner,  är ja ensam om detta att ungdoms livet ska vara såhär eller inte? Ingen av mina polare eller bekanta verka ha de såhär om man snackar eller hör vad dom gör på dagarna? Bilden dom visar upp på ungdomar i denna åldern känns fel.. Eller vad tycker ni ? 

Tacksam för svar och idéer !
alla ungdomar har det inte likadant men många har det likt som i serien skam
jag hade det väldigt likt när jag var yngre.. mycket fester, mycket nya vänner o massor aktiviteter hela tiden. 

jag tror att det är roligare för folk att kolla på en serie där det händer massor än att se en serie som handlar om tonåringar som typ går i skolan, sitter vid datorn o sen går o lägger sig.. så jag tänker 
Som Hjärtlös skrev. Skulle inte bli någon vidare bra serie om den var fylld med tonåringar som inte har ett jätteaktivt socialt liv, samtidigt så visar detta bara ena sidan av spektrumet, de som har det sådär som du beskrev det i din text.

Du är inte ensam om att vara ensam (no pun intended), har inga riktiga vänner, bara posörer som "låtsas" vara mina vänner och beter sig som om de vore mina riktiga vänner men en vän, enligt mig, är någon som faktiskt vill umgås med en och inte bara ha en för att lasta av sitt emotionella baggage, eller vara med mig när det inte finns någon annan att vara med, blir så trött på sådana falska människor.

Spana också in:

Nej tycker inte heller skam visar så som dagens ungdomar har det. Vad jag uppfattar av mig själv och vänner är att man inte heller bara umgås i en krets som de verkar göra i serien. Sen tkr jag att relationerna är konstiga typ och att allt händer så lätt. Jag har mycket vänner men har typ ingen tid för att festa och umgås så mkt med vänner pga skolan och jag är inte ens en pluggis. Skit i vad alla serier vill få tonåren att se ut som. De blir vad du gör det till och om du är missnöjd är det inte försent att ändra dig!!