Forumet - Seriösa tips om longboard!

Seriösa tips om longboard!

2298 0 21
Tjenare, har blivit riktigt taggad på att börja åka lite longboard tycker det verkar skit kul Så nu skulle jag behöva tips på vad för första bräda jag borde köpa och vart man kan köpa? Hade mest tänkt att åka korta sträckor typ till fotbollsplanen och liknande istället för att cykla så det behöver inte vara någon jätte avancerad bräda och inte jätte dyr heller...

Så någon som har ett bra tips? [smile]
Handlar det bara om att transportera sig mellan platserna A och B behöver du inte ha särskilt höga krav på din bräda, det räcker med en 700:-bräda från Stadium/valfri sportaffär.

Tips? Tja, ställ ena foten på brädan och sparka fart med den andra. Återigen behöver man inte tänka så mycket om det bara handlar om att transportera sig över flacka ytor. Finns det backar är det en annan femma.

Spana också in:

ska du bara ta dig enklare sträckor så behöver du bara en vanlig halvbra bräda som sector. :)

Ska du som jag åka längre sträckor och leka lite i backar / överhuvudtaget så hade jag nog lagt 4-500kr mer och fått en riktig bräda.

Har själv en lush , haft den snart i 3 år. Funkar fortfarande perfa. Däremot ska jag förmodligen införskaffa en som är mjukare vilket gör att jag verkligen kan ligga ner i svängarna.
Observator:

Ser helt okej ut, synd att det inte står någon maxvikt som sagt. Har du kikat på www.longboard.eu? De har ett större utbud, och har även recenserat många av brädorna.


aa, har kollat lite där, men får inte riktigt grepp om det. Där finns många completes av sector 9, har hört flera säga att det är ett dåligt märke? [tard]
Now_what:

aa, har kollat lite där, men får inte riktigt grepp om det. Där finns många completes av sector 9, har hört flera säga att det är ett dåligt märke? [tard]


Sector 9 är en helt perfekt bräda för nybörjare. Den är förvisso långt ifrån bäst på marknaden, men väldigt prisvärd och som sagt helt okej som första bräda. Jag vet inte vilka som sprider ryktet om att märket skulle vara dåligt, även om det inte är bäst kan det fortfarande vara bra. Jag själv åkte på en Sector 9 innan jag köpte min Loaded Dervish och den går fortfarande att låna ut till intresserade kamrater.

För att sammanfatta: Det är inget fel på märket Sector 9 om du är en nybörjare. Om du bara vill prova på åkningen och känslan är den perfekt, är du ganska säker på att du vill börja med det på allvar är det kanske bättre om du köper en dyrare bräda direkt. Fråga på om det är något mer du undrar över.
Observator:

inget fel på märket Sector 9 om du är en nybörjare. Om du bara vill prova på åkningen och känslan är den perfekt, är du ganska säker på att du vill börja med det på allvar är det kanske bättre om du köper en dyrare bräda direkt.


Ungefär så resonerade jag också.

har kollat lite på CR4 (CR2) Rapa Nui Complete som du länkade till,
http://longboard.eu/hard/index.xml?dept=prodinfo&prodid=10023

och CR5 (CR2B) Dreamwave Complete
http://longboard.eu/hard/index.xml?dept=prodinfo&prodid=10024

men det är förvirrande..vad ska man t.ex. ha spacers till?
Now_what:

har kollat lite på CR4 (CR2) Rapa Nui Complete som du länkade till,


Den brädan har ju jag som sagt, är väldigt nöjd med köpet. Jag vet inte om det går att få en bräda som fungerar lika bra "allround" (carving, downhill, cruising).

Now_what:

och CR5 (CR2B) Dreamwave Complete


Den brädan kör en kompis med. Väldigt lik den övre, den enda skillnaden jag kan se är motivet på undersidan.

Now_what:

vad ska man t.ex. ha spacers till?


Spacers gör att truckarna håller längre, och tar bort spelrummet för däcken. Det är bra för hela brädan, och helt klart värt att köpa.
Observator:

är väldigt nöjd med köpet. Jag vet inte om det går att få en bräda som fungerar lika bra "allround" (carving, downhill, cruising).


Blir nog den :) Nu måste jag bara fixa lite pengar till..inte lätt som arbetslös [cute]

Observator:

Spacers gör att truckarna håller längre, och tar bort spelrummet för däcken. Det är bra för hela brädan, och helt klart värt att köpa.


Tycker det borde ingå då..
Anonymitet:

hej. är denna bräda något att ha för någon som aldrig åkt longboard förut?


Hm, svårt att säga. Jag går mycket efter recensionerna, och en ser ut så här:
Den är den tyngsta Sector9-bräda som finns också. Med andra ord ett as att släpa på i sta'n. Personligen tycker jag att den är den tråkigast bland Sector9-brädorna.
Slutsats: En bräda för snälla medelbranta backar och om du vill ha en plan yta att stå på.


Anonymitet:

Någon av dom två brädorna ovanför istället kanske? (CS2 (S9S) Makosa Complete + CS1 (S91) Roundhouse Complete)


En kompis har CS1:an, och när jag provade den kunde jag inte hitta något som störde mig. Visserligen var den annorlunda gentemot min CR2:a men det är ju ett faktum, brädor skiljer sig åt. Jämför också recensionen:
"Den är ju byggd för Carving och inte bara glida på stan med. En bra nybörjarbräda. Slutsats: För dig som gillar snabbare svängar men ändå vill kunna carva lite hårdare utan att brädan börjar kännas seg.", med den tidigare.

En ganska viktig sak att tänka på när det gäller köp av longboard är dock vikten. CS1:an har en maxvikt på 100 kg, vilket gör att du borde väga minst 90 kg för att den inte ska bli för stel.

Och nej, det finns bra nybörjarbrädor under carving. [smile]
pontuss:

hej har hittat två olika longboards men jag vet inet vilken jag sak ta,, en är med kanadalönn och den anndra är men bamboo! vilket är bäst?
hjälp!!:S


"Longboard.eu vill informera om att bambu kan vara känsligt för skillnader i temperatur och fuktighet och har vid några tillfällen fått sprickor. Det är ingen fara om sprickan inte är djup."

Vet inte hur stor betydelse det har, men hade tagit lönn.
Anonymitet:

Bearings


Kullager, gör så att brädan rullar lättare.
Anonymitet:

Risers


Risers är plattor som sitter mellan truckarna och brädan. De har lite olika funktioner, bland annat har de en dämpande effekt och köper man vinklade riserpads kommer brädan att svänga lättare.
Anonymitet:

Bolts


Skruv och mutter, t ex kingpin:en som gör att du kan reglera hur mycket din bräda ska svänga.