Forumet - sertralin?

sertralin?

1006 0 9
Hej jag undrar om det är någon som tar medecinen sertralin? Jag har använt mig utav den förut men slutade eftersom jag glömde ta den hela tiden, men nu undrar jag om den kanske skulle funka om man tar fler än vad man egentligen ska ta , alltså ungefär två på morgonen och och två på kvällen kanske? för att när jag väl tog den så pratade jag med min läkare och då sa han att den funkar bara en timme på morgonen[confused] men om jag tar två på morgonen och två på kvallen kanske den håller igång hela dagarna och nätterna? någon som vet?[smile]
ti-92:

för att när jag väl tog den så pratade jag med min läkare och då sa han att den funkar bara en timme på morgonen


antingen är din läkare dum, eller så missförstod du, för så funkar det inte.
och nej, du ska inte höja dosen utan att tala med din läkare.

om du lätt glömmer, skaffa dosett och ta tabletten samtidigt som någon rutin, tex frukost eller tandborstning. Förvara dosetten synligt, tex bredvid tandborsten eller vid matbordet.

Spana också in:

ti-92:

den funkar bara en timme på morgonen


Stämmer inte. Du ska ta dem en gång i dygnen för att upprätthålla rätt koncentration i kroppen. Maxdosen är 200mg, och eftersom du bara skriver hur många tabletter du tog så vet jag inte riktigt hur hög din dos faktiskt var. Var det tabletter på 50mg eller 100mg du tog?

Prata med din läkare innan du börjar med dem igen. Med tanke på eventuella biverkningar ska du heller inte börja med en maxdos direkt, utan gå från 50 mg till 100 mg, till 150 mg till maxdosen 200mg med ca 5 veckor mellan varje höjning.

Till sist: att ta en högre dos än 200mg/dygn har ingen som helst effekt på psyket.
ti-92:

men sen när jag la mig för att sova ungefär vid tolv så somnade jag vid 6 tiden och började se konstiga mönster i mörkret.


Hallucinationer är en av de mindre vanliga biverkningarna av sertralin. Om du får problem med det när du använder dem är det inte rätt medicin för dig och då borde du prata med din läkare om att byta. Också insomni förekommer vid användning av sertralin.