Forumet - Sex efter P-Piller

Sex efter P-Piller

1138 0 15
Min tjej har nyss skaffat sig p-piller, inte börjat ta dem!
Men om hon skulle börja nu idag och ta första, När kan vi ha oskyddat sex då? Hur länge måste vi vänta?

Har läst olika överallt så behöver helst ett övertygande svar, Ngn säger 1 dag, andra 1 veckor och sist 2 veckor... 2 veckor känns överdrivet, Men vad vet jag?

Tacksam för snabbt svar (: [bigsmile]

Spana också in:

Hallontratt:

kanske våga ha oskyddat (:


Varför säger du oskyddat när hon uppenbarligen är skyddad, av p-piller? [shake] Inte för att det har med saken att göra, men ändå, någon måtta får det vara på dumfasonerna.

Om de på ungdomsmottagningen sa två veckor, så tycker jag att ni ska vänta två veckor, eller helt enkelt använda en kondom, så svårt är det inte. Det är en liten gummigrej du rullar på snoppen när den är i erigerat tillstånd. Sedan kan ni pippa som galningar utan att bli föräldrar. [y]

(blir så ledsen i ögat, på min tid fick man ordentlig information och man ställde dessutom frågor om något var oklart, dagens ungdom gör ju ingenting [cry])
Kviq:

Vad skaffar de ens piller för om de inte frågar de som bör veta hur de ska användas?


Kanske de inte får så jättebra undervisning och information var de bor. När jag gick i nian fick tjejerna i min klass gå på ett obligatoriskt informationstillfälle till preventivvårdsmottagningen, då fick vi veta massor om olika preventivmedel, hur de funkar och vad som funkar bäst för olika personligheter (dvs basfakta, om man är slarvig med att komma ihåg saker ska man kanske satsa på ett annat preventivmedel än piller och så) och det var hur bra som helst.

Om det inte finns i Sverige så borde det verkligen införas, för folk idag verkar ju sorgligt oinformerade.
timeisrunningout:

När jag gick i nian fick tjejerna i min klass gå på ett obligatoriskt informationstillfälle till preventivvårdsmottagningen


Hade också detta.

Men liksom, för att få preventivmedel utskrivna måste man ju snacka med någon första gången, varför ej fråga då om de ej vet? Den personen vet ju också vad som fungerar bäst etc.

Vet att jag frågade jättemycket. Var ju nödvändig och rätt intressant information. Och då hade jag ändå ett bra hum om sakerna från början.