Forumet - Sexistisk spelreklam - najs eller bajs? (video)

Sexistisk spelreklam - najs eller bajs? (video)

4852 0 25

Grabbigheten i spelvärlden har varit ett omtalat ämne en längre tid, men det verkar inte ha bitit på Sony. När företaget skulle göra reklam för den portabla handkonsolen Playstation Vita var det med hjälp av en ”sexig läkare” och en hel del blinkningar till manlig onani.

Hur många gånger gjorde du det igår? Är du rädd att du gör det för ofta? I ditt sovrum under täcket. Eller du kanske föredrar köket, eller toaletten? säger den kvinnliga läkaren i reklamen.

Enligt Huffington Post lades reklamen upp på Sonys Youtubekanal i fredags men plockades snabbt ned.

Vad tycker ni om sån här reklam? Sexistiskt? Kul? Mysigt? Hemskt? Diskutera!

Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.
Senast ändrad 26 Nov 2014, 13:27 av Zymba

Spana också in:

Hon kanske talade med en kvinna? Inget säger att hon är heterosexuell, och kvinnor onanerar, precis som män.

Jag tycker det är lika ok/osmakligt som om det vore en man. Dock tycker jag reklamen är värdelös, presenteras jag något i elektronikväg så är det sista jag vill se folk som talar om nåt helt annat. Jag vill se den djävla apparaten..

Zymba: Tycker det är lite lol att de flesta av er ba "aaa BRA ATT DEN GÖR FEMINISTER ARGA!!"
enda åsikten ni har om det 
många feminister biter trots allt tag om sånt här skit och vill säga vad de tycker om det. 

provocerande eller inte, publicitet är publicitet. Sony är så stort att om deras reklam orsakar "ett buzz" så kommer folk upptäcka den och kanske skaffa sig en Vita. Visst är den smaklös och kör på "sex säljer". Men ja.. Det säljer. Och feminism på internetsidor med låg medelålder (Se youtube/tumblr) har nått den nivån att de anses vara hånfulla och på samma nivå som troll. Så ingen bryr sig ändå. 


Zymba: Vad tycker ni om sån här reklam? Sexistiskt? Kul? Mysigt? Hemskt? Diskutera!
Vad är problemet, egentligen? Om sony/ubisoft/whatever väljer att föra en sådan reklam som enbart  är begrundade av ekonomiska motiv, vad är problemet? Är alla människor som inte tycker som er feminister också "dumma" huvudet just för att de inte delar ert fantastiska "genustänk"?

Zymba: Tycker det är lite lol att de flesta av er ba "aaa BRA ATT DEN GÖR FEMINISTER ARGA!!"
enda åsikten ni har om det 
De flesta som tycker så bryr sig förövrigt inte om en meningslös reklam. De har till skillnad ifrån feministerna bättre saker för sig en att oroa sig för "sexism" i en fånig reklam som ingen bryt sig om om inte feministerna hade börjat med sitt gnäll.