Forumet - Sexjulkalender

Sexjulkalender

2119 0 68


Mm där fångade jag er allt med den rubriken!

Detta klipp har ju varit lite i ropet efter att ett antal föräldrar gått i taket ang dess olämplighet.
Jag såg dock inget olämpligt alls med detta klipp innan Lotta kom in och såg lite kåt ut och pressade sig in bland alla barnen och verkade vilja "vuxenmysa" med glasögonsnubben.

Jag och person som har barn i förskoleåldern pratade om detta idag och den ba nä jag vill vara den som väljer när/hur min unge ska få reda på sådant här, det ska inte tvingas på hen under barnprogrammet. Det tycker jag är rätt förståeligt, men det här var ju ändå en rätt odramatisk och bra beskrivning med bilder ur en barnbok.

https://www.facebook.com/svt/videos/1001381126571142/

Spana också in:

åh, minns hur mina föräldrar refererade till böcker om befruktning, graviditet och förlossning i bokhyllan när jag var i den där åldern och började ställa massa jobbiga frågor om ämnet osv. var helt besatt, var ej läskunnig som 5-åring så satt och bläddrade och kollade på bilder, var extremt fascinerad, förstod det mesta överlag tror jag, paletterna föll på plats efterhand, even tho det var själva samlagsprocessen som var mest intressant, och den beskrev de olyckligt nog inte med bilder.. :(( <3

mens:
de parodierar ju på sjuttiotalet där diskursen var en annan runt bl a sex. det förstår ju dock inte barn. inte referensen till bolivia heller.
aha, då är jag med. Men visst hade det funnits andra sätt att göra det på. 


Jarps:
Tycker bara det är en väldigt tidig ålder för barnen att veta sånt, det är ju inget dem behöver veta.
Men om kunskapen inte leder till något negativt så är det väl bara bra att man lär sig saker?

sinnessjuk uns:
barn vet redan saker om sex om de nu inte levt i ett vakuum.
ja. risken är nog större att de lär sig fel (detta gäller ju även tonåringar) än att de ej lär sig alls. minns att en kompis förklarade att man måste ha sex när man blir vuxen vare sig man vill eller inte och fortsatte med att berätta någon skräckhistoria om snoppar som förvirrade oss andra ungar.

Punda:
Hade nog noll koll på sånt i den åldern. Var grymt ointresserad av vad människor gjorde med varandra. Var mer inne i mitt lego, dinosaurier och coola pinnar.

jag pratar inte direkt om att barn satt och tafsade på varandra på dagis och pratade om "vad människor gör med varandra". jag pratar om att barn vet vad snoppar och snippor är och att de fattar att man kan stoppa in den ena i den andra. 

minns du all kunskap du hade vid 4 års ålder?