Forumet - Sexmissbruk eller vad?

Sexmissbruk eller vad?

3804 2 57
Har lite problem eller vad man ska säga.. Jag vet inte riktigt varför jag gör som jag gör..

Jag har sen några månader tillbaka börjat bete mig väldigt konstigt. Jag dricker mig full för att sen åka och ha sex med flera killar samtidigt, ibland flera gånger i veckan också... Träffar ju killar på andra sätt också. Ryktet har spridit sig och många (mest killar) känner till vem jag är. Jag anses vara en av de lättaste tjejerna i stan. Jag har legat med ca 40 st på bara några månader, och till och med sålt mig två gånger. Planerar att göra det mer nu i fortsättningen. Det känns som att jag inte bryr mig om vad folk tycker om mig. Fast egentligen vet jag att jag gör det.

Varför gör jag som jag gör? Är det bara bekräftelse det handlar om? Eller kanske ett sätt att glömma saker jag mår dåligt över? Kanske båda.. Det känns iaf som att allt bara blir värre. Är det nåt slags missbruk jag har? Jag får dåligt samvete när jag tänker på vad min familj skulle tycka om de fick veta, men mår inte så dåligt av det själv.. Vet inte vad jag ska göra riktigt. Har dålig självkänsla.

Spana också in:

Carrexiz:

Måste det va ett problem då? Måste jag göra nåt åt det? Det är väl upp till mig själv iof..


det kan vara svårt att ta reda på själv. gå till en psykolog och förklara hur situationen ser ut och sedan kan hen hjälpa dig försöka reda ut om det är något du mår dåligt av eller inte.
Birgrrr:

det kan vara svårt att ta reda på själv. gå till en psykolog och förklara hur situationen ser ut och sedan kan hen hjälpa dig försöka reda ut om det är något du mår dåligt av eller inte.


Orkar inte med psykologer. Tror inte det skulle göra nån skillnad heller.

Jack.O:

herre gud du är ju bara 18... det är otroligt hemskt och gör mig nästan gråtfärdig samt spyfärdig ;__;


Tycker det vore värre om jag vore äldre, ung och dum är ju en ursäkt liksom?
Carrexiz:

Det känns som att jag inte bryr mig om vad folk tycker om mig. Fast egentligen vet jag att jag gör det.


Du söker i alla fall uppmärksamhet. Kanske vill du att någon ska ta itu med något du behöver hjälp med. Du vet säkert egentligen vad det är.

Carrexiz:

Varför gör jag som jag gör?


Dina gissningar är de bästa:

Carrexiz:

Är det bara bekräftelse det handlar om?


Carrexiz:

Eller kanske ett sätt att glömma saker jag mår dåligt över?


Carrexiz:

Har dålig självkänsla.


Men den här frågan:

Carrexiz:

Är det nåt slags missbruk jag har?


Verkar lätt att svara på. Ja, det verkar så.

Just detta att ligga runt behöver inte vara missbruk:

Om man gör det för att man faktiskt vill; för att man har en stor sexuell aptit; för att man njuter av att göra det; och om man är försiktig och planerar det så att det inte kan leda till dåliga konsekvenser för en själv; då är det inte missbruk.

Men så verkar det inte vara för dig. Du verkar nämligen inte göra det för sexets skull. Du verkar göra det av helt andra orsaker, som inte har med sex att göra egentligen. Du verkar göra det tvångsmässigt: ett missbruk karaktäriseras av att man inte kan bestämma när man ska göra det, utan gör det tvångsmässigt vare sig man har lust eller inte, och oavsett om det leder till dåliga konsekvenser eller inte.

Kort sagt: Om det inte hade varit missbruk, så skulle du ha gjort det för den sexuella njutningens skull. Du skulle bara ha gjort det när du hade lust med det, och du skulle inte struntat i självbevarelsedriften utan vidtagit försiktighetsåtgärder och sett till att komma på sätt att göra det "ostraffat".

Att du gör det trots att du egentligen inte har lust, och inte bryr dig om att vara försiktig, tyder på ett det är ett missbruk.

Om du verkligen gillar sexet, så bör du vara mer försiktig och se till att göra det i hemlighet på ett sätt som inte ger dig dåligt rykte [y]

Men om det här är ett missbruk bör du ta reda på vad det är för problem du egentligen försöker få uppmärksamhet för.
so what du gillar att ha sex? är väl inget varken konstigt eller fel med det? så länge du inte lider av själva sexet iaf.

tror inte folk hade skrivit att man borde söka hjälp, måste handla om ett självskadebeteende, eller bara för bekräftelsebehpv, etc etc. om det var en kille som sa att han legat med 40 pers. eller kan inte tjejer ha sex för att man gillar det osv? är inte tjej så vet ju inte.[n]
Tickstart:

och problemet äär..?[blush]


Nintendos BFF:

tror inte folk hade skrivit att man borde söka hjälp, måste handla om ett självskadebeteende, eller bara för bekräftelsebehpv, etc etc. om det var en kille som sa att han legat med 40 pers


Självklart är det inte missbruk bara för att en tjej gillar gruppsex och många partners: ingen tycker att det behöver vara det när en kille gör likadant.

Men om man gjorde det för att man gillade det, skulle man då undra varför man gjorde det? Om man inte vet varför man gör det, så gör man det ju inte för sexets skull. Om man inte har sex av sexuella skäl, skulle man då ha så mycket om det inte var missbruk?

Och framför allt: vi lever ännu inte i en sexuellt jämställd värld, och tjejer riskerar att bli mobbade av samhället om man gör sådant här. Alla människor har självbevarelsedrift och en känsla av att man måste försvara sig själv. Om man hade gjort det för att man ville, då hade man sett till att göra det i hemlighet, så att man slapp "dåligt rykte" och allt som följer med det. Det är i sammanhanget att försvara sig själv. Att strunta i att försvara sig själv: är inte det att vara destruktiv?

Det behöver inte vara missbruk, men i frågan TS ställde ger det intryck av att vara det. Hade TS sagt: "Jag gör det förstås för att jag har lust, och jag ser till att göra det i hemlighet så ingen kan mobba mig för det efteråt", så hade det inte varit särskilt märkvärdigt med att ha regelbundet gruppsex.
mynona:

Att strunta i att försvara sig själv: är inte det att vara destruktiv?


Så att inte bry sig om hur sammhällets gammalmodiga värderingar försöker döma en, är "självdestruktivt"? Med det resonemanget är det ju även självdestruktivt att vara öppet homosexuell, eller religiös, eller ha grönt hår, osv.?

Jag tror snarare att en stor anledning till att TS känner att det är fel, kan vara just dessa gamla ideal som man blir matad med; Om att det är något "fel" i att gilla att ligga runt som tjej, att flickor egentligen inte ska vilja göra sånt, etc. Särskilt eftersom att hon inte verkar veta varför hon känner att det hon gör är fel, samt skriver: "Jag får dåligt samvete när jag tänker på vad min familj skulle tycka om de fick veta, men mår inte så dåligt av det själv."

Men men, det kan ju inte vi veta egentligen utan bara TS svara på.
Jack.O:

herre gud du är ju bara 18... det är otroligt hemskt och gör mig nästan gråtfärdig samt spyfärdig ;__;


Håller med denna herre lite, men samtidigt är det ditt liv och du gör vad du vill. Du förstör bara för dig själv, personligen hade jag absolut inte vilja ha ett förhållande med någon som har legat med så många.

För att förtydliga min poäng: Du kommer aldrig i helvete få en normal pojkvän i den stad du bor i nu.