Forumet - sexualkunskap

sexualkunskap

6330 1 51

Spana också in:


amsi: därför ställde jag frågan. det är obligatoriskt nu.
Tror det var obligatoriskt då också, men är inte säker. Och även om jag är väldigt osäker på vilken klass så kan jag med nästan 100% säkerhet utesluta 9an.

Kommer inte ihåg vad man fick lära sig (det var för typ 15 år sen, come on.) men jag kommer ihåg att jag inte vet vad som var mest pinsamt - själva ämnet i sig eller att halva klassen inte kunde låta bli att fnissa/skratta sig igenom det hela...

Hjärta

amsi:
vad lärde ni er?
sjuan va mkt om könsroller o så, samt preventivmedel, mens allt möjligt. men det var tramsiga lärare o så. blev inte bra typ.

kom på att sexualkunskapen i gymnasiet var i ettan. det var rfsu som höll den, kom till skolan under 2v o höll föreläsningar o seminiarium. va väl typ samma saker som i sjuan och en genomgående kritik från min klass var att det var låg nivå. mkt könsroller då med minns jag, mkt "hur ska en tjej vara" o blabla. men antar att man som ungdom oxo alltid tkr att det blir dåligt när vuxna ska prata med en om skämmiga saker. 
fick se en norsk tonårsfilm som handlade om en tjej som verkligen ville bli av med oskulden elr något, satt hela årskursen i aulan då och typ ingen klarade av att se på skärmen eftersom den var så pinsam haha = (

Kom på en annan grej när Reben skrev RFSU.
I 8an hade vi typ en heldag inne i stan med alla 8or från kommunen, kallades typ "killarnas dag" och "tjejernas dag" eller något liknande. Var uppdelat , en dag för sig.

Då gick de igenom mycket grejer som sexualkunskap och delade ut kondomer och flygblad och grejer. Gav väl inte så mycket vad jag minns, men ja, kommunen gjorde ett försök iaf!

Fyran eller femman: halvhjärtad flumgrej som mest handlade om mens men ändå inte och ingen lärde sig någonting

Åttan: stammande, fnissande och rodnande NOlärare ritade fortplantningsorgan på tavlan och visade film med tecknade gubbar. Hon kan ha nämnt att kondomer är bra att använda också.

Vi hade det först i sexan och sen i åttan, minns att jag började må illa första lektionen i åttan och sen tyckte jag att det var kul/interessant...  ingen aning hur det blir nu på gymnasiet, hörde bara att det är en del av vår kurs så jag antar att den är obligatorisk.

hade första gången i femman eller sexan

hade mer omfattande i åttan. det var väl fnissigt men helt ok. tyckte vår lärare hade bra upplägg, vi fick göra egna faktahäften där vissa ämnen skulle behandlas, sen fick vi betyg utifrån det. hittade mitt sådant för ett tag sedna. var kul. fick mvg om jag minns rätt.

hade inget sånt i gymnaiset mer än någon aulasamling där skolsköterskan leif pratade om partnerbindning och alkohol eller nåt. vet inte. var inte obligatoriskt så jag gick inte