Forumet - Sexuella trakasserier?

Sexuella trakasserier?

720 0 59
hej. Jag klippte mig igår och jag känner mig förnedrad. Tror det kan vara sexuella trakasserier. Klippte mig hos en manlig frisör som stötte på mig väldigt mycket tyckte jag, pratade om hur han hade reagerat om det låg sex nakna snygga tjejer i hans säng, och hur han pratar sex med sina syskon. Han masserade mina öron och huvud väldigt sensuellt och upprepade flera gånger vilken härlig personlighet jag hade och att jag var en schysst typ typ och att hela min personlighet var snygg osv. Är detta sexuella trakasserier? Jag känner mig väldigt illa till mods och mitt hår blev inte alls bra. Vad borde jag göra?

Spana också in:

isola:

Klart att hon kan göra en anmälan ändå[confused]


Vad ska hon säga? Att han masserade hennes huvud på ett "sensuellt" sätt? Han kan blåneka det där totalt, och att han pratade gott om henne kan man inte anmäla. Frisörer pratar med kunden och det kommer han skylla på så anmälan kommer gå åt pipsvängen. Hon får väl ta det här som en erfarenhet och säga till pervot på plats nästa gång istället för att komma på det när hon gått därifrån.
Men för guds skull... Det är inte sexuella trakasserier. I lagens mening kanske det är det, men om någon polisanmäler för någonting så förbannat fjantigt som att de blev masserade på öronen när de klippte sig så skulle de få ett rejält gäng batongslag. Det räcker väl för helvete att säga till frisören att ge fan i att stöta på en?
Angelize:

Vad ska hon säga? Att han masserade hennes huvud på ett "sensuellt" sätt? Han kan blåneka det där totalt


De flesta nekar om det inte finns några vittnen.,
Det är då polisens & åklagares sak att avgöra vem som har rätt.


Angelize:

och att han pratade gott om henne kan man inte anmäla.


att han pratade om sex går att anmäla, ja.
Gränsen mellan sexuella trakasserier och raggande är ganska... luddig. Rent spontant tycker inte jag att det är sexuella trakasserier. Snarare osmaklighet (sexpratet), desperat intensivraggande (komplimangerna) och... tja... öronmassagen kanske skulle kunna klassas som sexuella trakasserier... men... nja. Han kallade dig inte för sin lilla slyna, berättade att han vill köra upp en gurka i din vagina eller tryckte en halvt erigerade penis i ryggen på dig... så om du skulle anmäla honom, tror jag inte att det skulle hända så mycket. Men du kanske kan säga till hans arbetsgivare att du tyckte att han var obehaglig. Han kanske har gjort så mot fler kunder? Har han det så kan det ju inte fortsätta.