Forumet - SF-Bio Åldersgräns

SF-Bio Åldersgräns

987 0 22
Jo jag hade tänkt gå och se Deadpool senare ikväll med ett gäng kompisar. men som ni kanske vet så är det en åldersgräns på 15 år. Men jag tänkte att vi borde försöka att komma in iallafall och om vi misslyckas så skulle vi säga att vi inte visste att det var sån gräns på filmen. Bara det att jag vet inte om vi skulle få nya biljetter till någon annan film i så fall. Har hänt en gång förut att jag fått biljetter till en ny film men vet inte om det bara var ett undantag just då. Om ni vet hur det funkar så skriv nedanför bara.
Alltså, det brukar inte vara några problem. De brukar inte vara särskilt noga, men man får nog inga nya biljetter i och med att man som kund har ansvaret att ta reda på åldersgränsen. Jag skulle säga att om de ber er visa id så säg bara att ni inte har och var trevliga så blir ni nog insläppta. 
Ska dock nämna att jag inte har erfarenhet av detta mvh.

Ruttenfisk: När jag var 15 gick jag med några kompisar (varav några var 14 då) på någon film med 15-årsgräns. Vi som var över 15 visade leg, de som var under gjorde inte det. Alla kom in.

Skulle gissa att det beror väldigt mycket på personalen som arbetar just då.
Jo jag fyller ju 15 år nu i sommar. vilket jag själv tycker borde göra att jag kommer in ändå. Inte direkt som att vänta 3 månader skulle göra någon skillnad. Vet inte heller dock om man måste vara exakt 15 eller bara bli det under året :/

Spana också in:


Captain Jack Sparrow:
Jo jag fyller ju 15 år nu i sommar. vilket jag själv tycker borde göra att jag kommer in ändå. Inte direkt som att vänta 3 månader skulle göra någon skillnad. Vet inte heller dock om man måste vara exakt 15 eller bara bli det under året :/
"jaha du fyller 18 om ett halvår,. visst, du kan komma in på puben. Drick ingen alkohol bara är du snäll" Said no ordningsvakt ever.

Tror nog ni klarar er så oroa dig inte. Så brutal är inte filmen (hela tiden). Bara när Ryan får något i rumpan <3

Captain Jack Sparrow: Jo jag hade tänkt gå och se Deadpool senare ikväll med ett gäng kompisar. men som ni kanske vet så är det en åldersgräns på 15 år. Men jag tänkte att vi borde försöka att komma in iallafall och om vi misslyckas så skulle vi säga att vi inte visste att det var sån gräns på filmen. Bara det att jag vet inte om vi skulle få nya biljetter till någon annan film i så fall. Har hänt en gång förut att jag fått biljetter till en ny film men vet inte om det bara var ett undantag just då. Om ni vet hur det funkar så skriv nedanför bara.  
Dom brukar oftast vara väldigt strikta med det där, men jag hade tur en gång då jag lyckades komma in på en film som var från 11 år medan jag var 10 och skulle fylla år om några månader tror jag, han tvekade länge men till slut sa han okej bara för den här gången.. Men sen så är det ju väldigt stor skillnad på vad just filmerna innehåller och vilka åldersgränser de satt. Jag tror det helt enkelt beror på vart du bor, vem det är som jobbar och hur stora risker dom är beredda på att ta eftersom dom kan åka dit på det.
Jag var där med en kompis en gång, då var vi unga, elva till tretton men de kikade inte för legitimation då. Om de är snälla så bör ni få nya biljetter till ny film om det visar sig att ni kollas.
Annars har jag enbart varit på SFs filmvisning med föräldrar och deras kompisar, där behövdes ingen ålder eller hur det är.
Alternativet är ju att ni går på filmen någon tid det inte är fullsatt, typ mitt på dagen. Köper biljetter till en barnvänlig film som går samma tid men sätter er i salongen för deadpool. Vet inte hur det är hos er sf-salong, men här checkar de enbart biljetterna längst nere vid entrén, kassorna, soffor etc i anslutning till trapporna där en går upp till alla salonger. Står Inga kontrollanter där uppe i anslutning till varje biosalong inte.