Forumet - Shampo, balsam och inpackning.. hjälp :(

Shampo, balsam och inpackning.. hjälp :(

2735 0 18
Jag har funderat ganska mycket på att byta ut mitt head and showders (stavning?) shampo mot ett "frisörs-shampo" eller dyrare shampo, som sägs vara så mycket bättre. Man ska ju helst inte köpa "ica-shampo" eftersom det ofta är DET som skadar håret om något..

Finns här någon kunnig inom hår eller vet något riktigt bra dyrare shampo, balsam och inpackning? Ska man rådfråga frisören?

Tack för hjälp [smile]
Skaffa ett schampo till din hårtyp. Inte för att jag tror på något sånt där, men har du t.ex. torrt och envist hår så ska du köpa något för det..

Jag köpte tigi bed head. Fick både balsam och shampoo för 300 kronor eller något sånt där, tror jag. Räckte drygt 2 månader, och var jätte bra i början. Men verkade som att håret vande sig och slutade ta till sig, för det blev kaos till slut (så köp inte "big pack").

Annars så är sebastian light ett bra shampoo. Även Sassoon. Något billigare är typ Paul Mitchell eller vad han heter. Men framför allt TIGI

Spana också in:

Du borde i alla fall aldrig mer använda head & shoulders, har läst massor om att den är väldigt skadlig för miljön och vattendjuren och att det ger mjäll. Tresemme var skit för mig och är inget riktigt frisörmärke, samma gäller Syoss och Frank Provost eller vad han heter. Riktiga frisörmärken säljs BARA i salong. Själv har jag testat märkena Goldwell och Tigi. Gillar Tigi bäst. Jag använder deras röda flaskor i deras serie för skadat hår. Om du vill spara pengar kan du först kolla på engelska sidor (UK) som lookfantastic.com för det är billigare än i Sverige men ändå nästan samma fraktkonstnad.

Du kan ju alltid fråga frisören och innan du köper googla lite på produkterna för att se om andra har varit nöjda. :)
oishi:

Gillar Tigi bäst.


Åh vilken lättnad! Jag köpte nyss shampo och balsam hos min frisör som är från Tigi! De luktar sjukt gott i alla fall tycker jag. Inte använd så länge så kan inte säga om jag känner skillnad på håret. Men en sak jag lagt märke till är att efter jag tvättat med shampo känns håret riktigt sträft och rent. Hörde att ett riktigt bra shampo gör att håret känns sträft så det är väl bra iallfall! Hade tur för de hade kampanj så fick shampo&balsam för 200 kr egentligen skulle de kosta 400. (ca)

Tack för hjälpen!
Nintendo:

Varför använder du schampo då? :s


Jag är en mänsklig människa. Du vet en människa behöver tvätta sig för att hålla sig fräsh. När man inte tvättat håret på några dagar så börjar det bli fettigt, det kan se lite oljigt ut. Inte så fräsht och verkligen inte fint eller härligt hår då. Det kan också lukta äckligt. Då ställer man sig i duschen och tar ett shampo. Då blöter man först håret sen så tar man och gnuggar i shampot så att håret blir rent och fräsht igen! [wink]Haha älskar å retas [rolleyes]