Forumet - SJ`s misslykande

SJ`s misslykande

461 0 28
SJ har misslyckats med att agera som den Svenska statliga järnvägen, SJ skapades för att hålla en hög standard på Sveriges rälsar, men denna standarden har försvunnit, speciellt efter att SJ förlorade sitt 100% monopol på järnvägen, men även innan det såg man att standarden långsamt sjönk.

I dag (denna månaden över huvudtaget) så har SJ-tågen kommit försenat nästan varje gång (samma sak med bussar i vissa delar av Sverige, fast inte där jag bor, tack och lov) eller att de till och med blir inställda p.g.a snöoväder, och visst det är en trovärdig anledning, MEN, detta problem existerar i stort sett inte i varken Norge eller Finland, varför?

Jo, för att SJ-Vagnar och lok börjar på att bli utslitna och deras standard var låg redan när de byggdes, istället för att vara hållbara så ville de göra dem snygga så att fler skulle åka tåg istället för att ta bilen, men se nu hur det gick (i längden) de faller sönder och måste ersättas, det är bara onödigt att försöka renovera sånt som bara kommer falla sönder igen om ett år!


För er som tycker som jag kan gå med i Facebook-gruppen "Vi som vill återinföra gamla SJ"
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=321672204033&ref=mf


Fast detta är vad jag tycker, vad tycker ni? Vad tycker ni om det Statliga monopolet på järnvägen (SJ)?
AdamVikingen:

eller att de till och med blir inställda p.g.a snöoväder, och visst det är en trovärdig anledning, MEN, detta problem existerar i stort sett inte i varken Norge eller Finland, varför?


kollektivtrafik i allmänhet nu.
ibland kommer inte min buss. då ringer jag det där servicenumret, men där säger en inspelad röst att man inte kan ringa dit för de kan inte svara. den tjänsten är väl nedlagd för att dehelt enkelt inte orkar bry sig om alla fel. då får jag vänta som bäst en timme men oftast typ två eller tre på nästa buss:S
när sen den bussen jag skuloe ta tillslut, kom. var den försenad och busscahuffören ägnar typ en kvart åt att hålla på med kvitton och växel, jag bad hyan åka för jag hade en tid att passa ( ljug men VAFAN) så sa han

"men du vet! det är snö ute idag! heheheh!!!!! det är halt ute! alla har tider att passa, inte bara DUUUUUU [mad]"

jag: det är väl ingen nyhet direkt??

det ör faktiskt ingen jävla ny

Spana också in:

The_gunslinger:

Tycker det ska avskaffas. Förjävligt att skattemedel ska pumpas in i ett företag som inte kan se till att trafiken fungerar. Mina pengar kan gå till bättre saker än det. Avskaffa monopolet.


Eftersom staten inte ens lägger några pengar på SJ längre, därav varför jag har startat facebook-gruppen: "Vi som vill återinföra gamla SJ"[y] där staten lägger pengar på kollektivtrafiken istället för på sprit[crazy] (Som Fredde Reinfeldt gjorde)
Sen kanske ni ska klaga mer på regeringarna som varit innan som satsat mer på vägar, även om det är bra det med, istället för järnvägen. Först nu med den nuvarande regeringen man börjat satsa mer på järnvägen, återstår att se hur det kommer att gå.

En annan fråga: Sen borde väl SJ ha en hel del money att satsa själva på järnvägen med tanke på deras ibland skyhöga priser? [tard]
Crypto:

Sen borde väl SJ ha en hel del money att satsa själva på järnvägen med tanke på deras ibland skyhöga priser?


Är inte järnvägarna först och främst banverkets ansvar?
Sen kan ju SJ satsa pengar på lite bättre/fler tåg, eftersom ett av de största felet de verkar ha är "fordinsbrist" och vagnar med trasiga dörrar.

Och, det är ju inte bara sj som har haft problem med vädret, Tågkompaniet har också laggat [mad]
XMinGrönaLampaÄrDödX:

Fast det spelar ju egentligen ingen roll om man jobbar, man har ändå inte möjlighet att ta körkort. Och det skulle vara för dyrt att åka taxi överallt, då får man jobba en himla massa. [rolleyes]
Dessutom skulle man ändå fastna i bilköer och klaga lika mycket ändå.


Jo men jag skojade lite, tycker bara det är jobbigt att höra detta klagande... man hör det bara man går utanför dörren