Forumet - SJ tåg inställda, idag,igen!

SJ tåg inställda, idag,igen!

366 0 38

Spana också in:

Rätta mig om jag har fel men jag får en uppfattning av att det bara är tågen nere i södra o mellersta Sverige som har råkat ut för dessa ofaaantiga problem denna vinter o senaste dagarna i synnerhet. OK, det har kommit upp emot en halv meter snö på vissa ställen i södra o mellersta Sverige... själv har jag varit totalt insnöad o inga vägar har varit farbara o armén har satt in bandvagnar åt oss som bor på insnöade platser för att vi ska få ut mat. Temperaturer på under 20 minusgrader natten till i måndags. Men va fan... detta är ju sådant som norrlänningarna får uppleva under flera månader VARJE vinter... skillnaden är att då snackar vi om temperaturer under både 30 minusgrader o 40 minusgrader o inte snöfall på en halvmeter utan på över en meter o mer!

Är det inte samma tåg som går i nordligaste Norrland som går här nere i södra o mellersta Sverige? Varför får vi bara problem här nere när norrlänningarna sällan får några problem? Vore väldigt intressant att få höra SJs kommentar till alla problem de har (haft)???
mopsen:

Skillnaden är också att de valt att bo där. [smile]


Jo självfallet! Men det var ju inte riktigt det mitt inlägg handlade om utan varför tågen i södra Sverige får sådana problem när inte tågen får några problem alls uppe i Norrland???

Nu handlar nästan halva nyhetssändning varje dag om SJs tågproblem i södra Sverige. Men Norrland då? Dom har likadan vinter varje år!

Blivande_japan:

nog för att jag inte ofta åker tåg till norrland, men samtliga gånger jag gjort det vintertid har det varit något problem iaf.


Detta är sällan man hör någonting i TV om? Ska ärligt erkänna att jag aldrig varit norr om in- o utflygningsramparna på Stockholm Arlanda. [blush] ... [blush] ... [blush]
Blivande_japan:

har inte varit det ofta heller, så vet inte om jag bara haft otur el nått... men dåligt av dig att uttala dig om du inte vet![no-no]


Dåligt o dåligt??? Jag uttalar mig inte av egen erfarenhet utan enbart av det media sprider. SVTs TV utsändningar ska väl vara objektiva... eller?

Man behöver inte vara på plats för att ha en åsikt! Hur många var på plats vid jordbävningen i Haiti men det är tusentals svenskar på olika forum som haft tusentals o åter tusentals med åsikter om händelsen. [smile]
Blivande_japan:

aha, men lät först som att du bara gjorde egna antaganden


Ja, självfallet var mina "egna antaganden" enbart baserade på det media sprider. Jag har inte åkt tåg på kanske... 10 år... kanske 15 år... när jag var barn. Det är säkert flera år sedan jag såg ett tåg IRL. Men jag har ju sett tåg på bild o i TV.

Med bakgrund av att halva nyhetssändningarna de senaste dagarna enbart handlat om alla tågproblem i södra o mellersta Sverige så drar jag den slutsatsen att... antingen har de aldrig några tågproblem o norra Sverige genom att man aldrig hör talas om på TV att tågen har isat igen i Norrland, tågen har svårt att komma fram på grund av för mycket snö mm mm mm.

Eller kan det ju vara av den enkla anledningen att de inte har några tåg i Norrland!? Vad vet jag??? [smile]
framtidstron:

JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ ALLA SOM GNÄLLER PÅ SJ OCH SL ATT JAG VILL DÖDA ER


SJ kan inte ens komma i tid även om det är solsken och världen är ritad i pastellfärger, så man får gnälla hur mycket man vill på dom. Det är helt klart delvis deras fel, eftersom att de suger.

Fast här nere i Skåne så har de faktiskt varit helt okej, jag är van vid att deras tåg alltid är runt 40 minuter försenade så jag har inte märkt någon större skillnad.