Forumet - självbestraffning

självbestraffning

1453 0 16
jag är 14 år.
har haft en riktigt jobbig uppväxt och skolgång.
jag är beronde av att skära mig tills huden går sönder.
jag går hos en kurator i skolan, och han orkar inte att jag mår så dåligt så han har kontaktat socialen. dom har ringt både min mamma och pappa. så det är ett jävla helvete hemma. äre någon som varit hos socialen som vet vad dom gör? jag är livrädd att dom ska ta mig eller något.

Spana också in:

omblackjim:

äre någon som varit hos socialen som vet vad dom gör?


Dom skickar dig garanterat vidare till BUP.
Dina föreldrar kan välja att gå dit och få hjälp för att hjälpa dig och om du inte trivs hemma elr liknande så kan du få hjälp med att hitta annanstans du kan bo tillfälligt.
omblackjim:

har haft en riktigt jobbig uppväxt och skolgång.


Alltså... ta inte på dig skulden för antaligen är det inte ditt fel att du mår som du gör. Försök att använda ångesten till något annat som inte skadar dig själv, utvinn ångesten till att få utlopp för din agressioner du bär inom dig. Liksom hitta ett annat bättre sätt att få utlopp genom att exempelvis utöva/träna någon sport eller skriv något, gör musik, måla något, ta tag i något som intresserar dig, ja vad som helst du kan komma på!

Utnyttja ditt inre så det inte utnyttjar dig och gör dig själv illa. Något gott måste man ju få kunna utvinna från det du haft väldigt tufft med.
omblackjim:

äre någon som varit hos socialen som vet vad dom gör?


dom brukar göra en utredning över familjen och sånt och hur du som barn har det. sen om det visar sig att du sjukt stora svårigheter med ditt självskadebeteende (att du skär dig) och är riktigt deprimerad kan du ju få erbjudande om behandlingshem för att ta dig ur det. om det är riktigt stora svårigheter kan dom även sätta in LVU (lagen om vård av unga eller nått sånt) så kan då sätta in dig på tvång på ett behandlingshem.

men tycker inte man ska måla upp stora hemska saker och det där e ju inte det man börjar att sätta in dåra.