Forumet - Självförtroende!

Självförtroende!

1830 1 32
Fråga dig själv varför du inte har bra självförtroende respektive självkänsla. Kommer du på konkreta aspekter du inte är nöjd med, gör något åt dem. Kort sagt: Bli den du vill vara.

Ett mer handgripligt tips är att träna. Du blir piggare, vilket ger starkare självförtroende och du känner dig snyggare och hälsosammare.

Spana också in:

Det här är en skitsvår fråga. Men, det finns viktiga saker du måste veta.

Det ena är att övningar gör oftast abs​​​​olut ingenting.

Det andra är att dåligt självförtroende handlar om att man tvivlar på sin förmåga. De enda sätten du kan förbättra synen på vad du kan göra och vad du är värd är att göra saker eller lyssna till beröm. Någonting som visar vad du är kapabel till. Att ta till sig av komplimanger däremot är skitsvårt, att bevisa för dig själv är något du har betydligt mer kontroll över.

Nahacs tips är de bästa hittills, ta till dig av dem. Jag vill också påpeka att du skall ha tydliga mål, så som "jag skall höja mitt betyg i ämne X" eller "jag skall hålla mig till ett träningsschema som ser ut ___" eller liknande. Har du vaga mål vet du inte vad du skall göra eller om du gör framsteg.

Det finns fler sätt att förbättra självförtroendet på, men din hälsa är en av de sakerna du är i full kontroll över. Det är ett bra ställe att börja på.
nrg89:

Har du vaga mål vet du inte vad du skall göra eller om du gör framsteg.


Håller med. Modellen för SMART(ER) kan nog vara en god utgångspunkt för hur målen bör se ut:

S - Specific
M - Measurable
A - Attainable
R - Relevant
T - Time-bound
(E) - Evaluate
(R) - Reevaluate

Utgå från det Nachac skrev och sätt upp mål och delmål för att sträva mot den du vill vara.

Ett enkelt exempel kan t ex vara att skaffa sig en outfit man tycker är snygg (känner man sig snygg känner man sig också ofta mer självsäker och får en självförtroendeboost).

(1) Mål: klä sig som Amy Winehouse.
(2) Delmål: gitarr, kort jeanskjol, röda läppar.

Ett annat mål kan vara att våga bjuda ut en kille/tjej. Ett delmål här kan då vara att hälsa på personen. [rolleyes]
whiteroses:

De skulle inte säga snälla saker. [cry]


Ah, negativa tankar bidrar också till sämre självförtroende så försök jobba bort dem om du kan
Sluta tänk "ärsh, det är ingen idé att jag söker det jobbet för jag kommer ändå inte få det" eller att personen du gillar ändå inte kommer tycka om dig för om du gör detta skapar du ett negativt mindset som påverkar din prestation och när du väl misslyckas (för det händer ibland) får du positiv förstärkning på dina negativa känslor d.v.s att du anser att din misstro mot din egna förmåga är befogad.
Kortfattat: Om du tror allt kommer gå åt helvete och det gör det så kommer du nästa gång antagligen bära med dig tankegången och erfarenheten om att allt just gick åt helvete.
ha en neutral inställning till saker till att börja med
Tickstart:

motsatt effekt om man inte är försiktig


Detta jag är rädd för. Om jag ger mig in i en situation jag tycker är jobbig (tex redovisa för klassen) och jag rodnar, så kmr jag bara må piss efteråt.

Pappbox:

neutral inställning


Ah vet att jag måste tänka på detta.. :/ Och måste säga till dig att du skriver på ett sjukt bra sätt, jag har halvt svårt att läsa när andra skriver lite längre och kan tex inte läsa böcker osv men din text var skit lätt att läsa. [cute]

Macktorsken:

är du säker?


Vet inte. Om de skulle säga något snällt skulle jag tro det var sympati-gubbar bara. [shake]