Forumet - Självinsikt

Självinsikt

786 1 26

L Y S:
Ok Ledsen, jag förstår att det är tungt. Något som kan hjälpa lite är att tänka på att många inte har sex, antingen p.g.a. sjukdom, val eller andra orsaker så du är inte ensam, och detta gäller båda könen. De som skambelägger förstår inte, och vill kanske inte förstå, svårigheterna bakom så dessa människors åsikter är inget som är värt att värdesätta ändå.

Jag vet om folk med autism som har flickvän så det är inte omöjligt, men det gäller att ha realistiska förväntningar på relationen. Försök inte eftersträva att det ska vara på det sättet som mainstream människor gör. Är man lite udda behöver den andra personen också vara lite udda, och relationen blir lite udda, men vem bryr sig så länge man själv och partnern mår bra.


Du är så klok! Mycket glad

Spana också in:

Jag skulle säga att min högkänslighet är både en svaghet och styrka. Har lätt för att se psykologiska mönster och kan därför se saker och ting från olika perspektiv, men även ge både emotionellt stöd och lösningar. Det är på den nivån att främlingar öppnar upp sig för mig.

Men jag blir lätt överväldigad. På grund av min ADHD också. När det blir för mycket intryck på ett eller annat sätt, så känner jag ett behov av att isolera mig. Jag är också introvert och behöver mycket tid för mig själv. Men när jag väl är ensam älskar jag att hålla på med datorer, musik, spel, etc.

Cobrak: Jag skulle säga att min högkänslighet är både en svaghet och styrka. Har lätt för att se psykologiska mönster och kan därför se saker och ting från olika perspektiv, men även ge både emotionellt stöd och lösningar. Det är på den nivån att främlingar öppnar upp sig för mig.

Men jag blir lätt överväldigad. På grund av min ADHD också. När det blir för mycket intryck på ett eller annat sätt, så känner jag ett behov av att isolera mig. Jag är också introvert och behöver mycket tid för mig själv.
Samma här, även om jag länge har haft svårt att se det som en styrka. Men, det mesta kan bli en styrka när man lär sig använda det till sin fördel, vilket är lättare sagt än gjort men ändå värt besväret.