Forumet - självkänsla?

självkänsla?

289 0 11

Spana också in:

1. Avstå från positivt tänkande. Du kan tänka istället något i stilen med: ”Än sen om jag inte duger till och inte är så intelligent som jag trodde, jag struntar i det.”

2. Kämpa inte emot dina negativa tankar, acceptera dem. Tänk på att acceptans inte är samma sak som att ge upp och bli passiv utan är ett sätt att förhålla dig till dina negativa tankar. Du tar beslutet att acceptera att de finns där samtidigt som du ändå gör det som är viktigt för dig och gynnar dig, med andra ord du låter dig inte styras av dina negativa tankar. Ett exempel: ”Jag accepterar att jag inte har några höga tankar om mig själv just nu, dessa tankar får finnas där men jag kommer att fortsätta med mina studier ändå.”

3. Tänkt de värsta negativa tankarna om dig själv och stanna, följ upp och överdriv dem in i absurdum. När du exponerar dig för dina värsta tankar på detta sätt förlorar de kraft och minskar i intensitet på sikt.

4. Betrakta dina negativa tankar som bara tankar som kommer och går. De är som molnen på himlen eller löv som flyter i floden. Du kan säga till dig själv: ”Där kommer en negativ tanke om mig själv, men den här är bara en tanke, jag noterar att jag tänker den men låter den passera som molnen färdas genom himlen eller lövet som flyter förbi.”