Forumet - Självkänsla

Självkänsla

3368 1 32

Funderar mycket på hur man ska kunna få sin självkänsla och höja sitt självförtroende, för det är verkligen något man behöver för att kunna försöka ta sig igenom saker lättare och inte ta in så mycket skit.

Försökt ett antal gånger att ta in allt posetivt, eller försöker helt enkelt men det kan försvinna snabbt, har ni något tips eller hur ni gjort för att få er en självkänsla? Och försöka att inte ta in allt runtom och att acceptera sig själv som den person man är och visa sig stark. 

Spana också in:

zercko:

Något jag själv försöker att använda mig av är en sorts liten adressbok där jag skriver för varje bokstav minst EN sak om mig själv som jag gillar och som är allmänt bra. Det är något som jag själv har fått råd till så jag försöker med det.


Har också gjort så innan, men dock inte skrivit i en andressbok. Men ska nog ta & börja med det igen, iallafall ge det en chans.

aamine:
Jo, det är en av dom bästa saker man kan göra. Men har väldigt lätt att ta in allt såkallat negativit om mitt utseende och ser mig själv efter vad dom sagt. 

tyvärr så är våran hjärna skapad på det viset att vi lättare tar till oss all negativitet, men ta en chans iallafall. Du kommer antagligen inte ens märka när det börjar funka.

aamine:
3 saker kanske jag inte kommer på varje dag, men minst 1 iallafall då.

Det är just det som är grejen, i början när man har dåligt självförtroende/självkänsla så kommer det vara svårt att hitta på tre saker, men efterhand blir det lättare. Dock SKA man redan från början skriva 3, även om det är jättesvårt och slutar med att man skriver larviga saker i stil med "jag gjorde en fin rosett på mina skor".